Пилешко с топено сирене по френски

01.06.2023 06:50

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Френската кухня се характеризира с няколко продукта: сирене, масло, бяло вино и букет от подправки. Едно от условията е ястията да се приготвят с по-малко мазнина”, ни пише Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

8 парти бутчета, 5 глави кромид лук, 5 средно големи гъби печурки, 20 маслини, 1 глава чесън (по желание), 100 г топено пушено сирене, 50 г масло, 3 с.л. олио, 50 мл бяло вино, сол 

Подправки: млян черен пипер, мащерка, индийско орехче, магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Намазваме бутчетата с малко олио, посоляваме ги и ги нареждаме в тава, в която ще се готви цялото ястие. Печем в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути, след това ги изваждаме от съда.

Нарязваме в купа на едро лука, маслините и магданоза. Смесваме ги с останалото олио, още малко сол на вкус и букета от посочените подправки. Изсипваме ги в тавата и ги разстиламе на дъното. Върху тях нареждаме гъбите, нарязани на филийки, а отгоре - парти бутчетата. 

Покриваме с лентичка масло и топено сирене. Около тях набождаме необелените чесънчета, ако желаете да ги има, и наливаме виното.

Печем ястието на 200 градуса в продължение на около 40 минути. То е готово, когато остане на мазнина. Сервираме на порции, поръсени с магданоз, и поднесено с чаша бяло вино. 

Други от Хоби

Рецептата на Ути Бъчваров за агнешки бут с песто

Тази година имаме 2 в 1 празници като при изборите, но за разлика от тях, на които никой няма да отиде, хиляди щастливи българи ще се видят с роднините и приятелите си на Великден и Гергьовден

Иван Звездев: Паспортът на вкусното месо - пресен стрък лук, чесън и зелена салата

Бих наблегнал на правилото за подправяне на салата, защото паспортът на агнешкото е пресният стрък лук, чесън и зелена салата, казва Иван Звездев. Последователността е следната: първо се посолява

Топ 5 страни, които консумират най-много кафе

Може би за никого не е учудващ фактът, че кафените напитки са на второ място по консумация в света след чая. Близо 85% от възрастните им се наслаждават ежедневно заради ободряващия и стимулиращ ефект

5 тенденции за луксозните бижута през 2024

Луксозните бижута са символ на елегантност, изтънченост и статус от векове. Днес това също важи, но не само за кралските особи. Бижутата са достъпни за всеки

Състезател по ски алпинизъм изкачи 30 върха в Пирин за 8 часа и 30 минути

Най-добрият български състезател по ски алпинизъм Николай Клистин изкачи и премина със ски 30 върха, 44 км дистанция с близо 4000 м положителна денивелация за 8 часа и половина в зимни условия

>