Напук на ЕС - празник на розата в парламента (Снимки и видео)

31.05.2023 12:54 Весела Бачева
Депутати от различни партии заедно под розовия дъжд от цветчета
Депутати от различни партии заедно под розовия дъжд от цветчета
Депутатки от ДБ пробват локум и лимонада от роза
Някои от дамите бяха накичени с венци от розови листенца

Истински празник на розата се проведе в парламента, където бе открита изложба на родовата памет на град Казанлък. В нея е разказана историята на розопроизводството и на първите пет фамилии, отглеждали рози и произвеждали и търгували с розово масло.

Тази година за 120-и път ще се проведе празника - първият организиран празник в България. 

В Народното събрание дойде една от трите Царици рози 2023 Нона Ангелова, наследници на някои първите фамилии, произвеждали рози, общински съветници от Казанлък и шефът на историческия музей в града.

Народен състав с носии почерпи депутатите с локум и лимонада от рози, а из парламента се разнесе ароматът на роза. Те застанаха за обща снимка под розов дъжд от листенца, накичиха се с венци, а след края на събитието пода остана застлан от цветчета.

Изложбата се случва седмица след като евродепутати от пет държави защитиха розовото масло от предложението на Европейската комисия етеричните масла да бъдат класифицирани като потенциално опасни въз основа на съдържащи се в тях елементи, които в определени условия могат да са неблагоприятни за здравето.

Други от Новина в снимка

Гледките на 4-те сезона: Созопол

Красив кадър от Созопол ни изпраща Надежда Миленкова. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият...

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият Георги Аспарухов-Гунди. 🤔Неразрешена остана фотозагадката на "24 часа" от вчера. Въпросът беше коя е тази обожавана легенда

Гледките на 4-те сезона: Ботаническа градина в Балчик

Вера Младенова изпраща снимка от Ботаническа градина в Балчик. "Къдравите лалета ме впечатлиха много", ни пише тя. Кадърът е част от "Гледките на четирите сезона" – читателския фотоконкурс на в

Гледките на 4-те сезона: Южният парк в София

Мая Маринова изпраща красив кадър от Южния парк в София. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Коя е тази обожавана легенда, казвала: "Учи се от малки и големи!"?

Коя е тази обожавана легенда, казвала: "Учи се от малки и големи!" ❓ ➡️Жокер: Бащата на Колин Фарел е разгромен от него в сблъсък. 📷Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

>