Лорер атакува президента: Не ни обединявате, а разделяте

30.05.2023 13:21 Павлета Давидова
Даниел Лорер

Изборът е ясен - прикрито авторитарно управление или ясна и чиста република, настоя депутатът от ПП

Даниел Лорер от ПП използва възможността за декларация от името на група, за да атакува президента Румен Радев, който ден по-рано показа, че не гори от желание да им даде втория мандат за съставяне на правителство.

"Чл. 1 на конституцията казва, че България е република с парламентарно управление. Припомняме, че законите трябва да се спазват по буква и по дух. Трябва да пазим и правото от закона. Президнетството трябва да ни обединява, не разединява. Обединението е ценността, с която институцията трябва да ни представлява. Вие не се справяте с тази роля, вие ни делите, вместо да обединявате. Ние е НС сме призвани да изпълним и тази мисия", започна Лорер с критиките.

След това се обърна към избирателите нс ПП и ДБ: "Знаем колко е трудно да си представяте работа с ГЕРБ заради всичко през последните години, но България днес и утре е по-голяма от това. Към избирателите на ГЕРБ - трудно е работа с най-големия политически опонент, но България днес и утре е по-голямата от това", каза той. А на избирателите на останалите заяви, че правителство трябва да има и то да е на всички ни.

"Трудно е да загърбим различията си, но да покажем и на президентството, и на прокуратурата, и на цялото общество как трябва да работи една чиста и свята парламентарна република. Първата стъпка е създаването на редовен кабинет, който да поведе страната с ясни цели, които да отприщят потенциала й", обърна се Лорер към депутатите.

"Изборът е ясен - прикрито авторитарно управление или ясна и чиста република. Да казваме така стана, или да надскочим емоцията на момента и да върнем нормалността в държавата. Изборът е между радикализиране заради партиен интерес или възстановяване на нормалността и превръщането ни в европейска сила. Решението е във вашите ръце и силата на вашия дух", завърши декларацията си той.

Други от От страната и света

Русе беше домакин на Международния турнир по стрелба с лък "Дунавски стрели"

Приключи 34-ото издание на Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели", в който участие взеха 107 състезатели от България, Румъния и Кипър

Бойко Борисов: С всяка изминала година младежите в ГЕРБ стават все повече

Горд съм, че с всяка изминала година младежите в ГЕРБ стават все повече! Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "На 15-ата инициатива "Да пуснем корени в България"

На Цветница деца в село Ловчанци готвят, разпознават добруджански песни и хора

На Цветница е първото издание на фестивала „Духът на миналото – съхрани и предай на поколенията". Събитието се провежда днес в село Ловчанци и се организира от читалище „Светлина – 1940 г." в селото

Професиите готвач, сладкар и камериерка най-желани сред безработните в Добричко

577 безработни са постъпили на работа през март 2024 г. в област Добрич, като 569 са устроени на работа на първичния трудов пазар. Двама са започнали на субсидирано работно място по мерки за заетост

За ден: 29-има шофирали пияни и шестима с дрога

В рамките на изминалия ден полицията установи общо 29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а девет - с над 1

>