Уволниха дисциплинарно полицай, дежурил и карал патрулка пиян

30.05.2023 11:21 Ваньо Стоилов

Чака го и съд в Казанлък
След проведено дисциплинарно производство, в края на месец април, със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е наложено дисциплинарно наказание "уволнение" и е прекратено служебното правоотношение на служител от РУ-Казанлък, съобщават днес от пресцентъра на ОДМВР в Стара Затора. От там припомнят, че на 25.01.2023 г. по време на изпълнение на служебните си задължения мъжът бе установен да управлява служебен автомобил след употреба на алкохол - над 1.2 промила. Веднага след това служителят бе отстранен от работа, а срещу него започна дисциплинарно производство.
А на 10 май Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишния полицай и го предаде на съд за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол по време на работа.
На 25 януари т.г. униформеният е управлявал патрулен лек автомобил "Шкода Рапид" с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, установена с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния Кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева, казаха тогава от прокуратурата.
И.П. изпълнявал длъжността младши инспектор - старши полицай в Участъка в Павел баня към Районно управление - Казанлък при Областна дирекция на МВР в Стара Загора и е имал правомощия да управлява патрулен автомобил.
Тогава стана ясно, че на 25 януари т.г. служителят е застъпил на 12-часова смяна в 20:30 часа. В 20:37 часа е бил извикан да се яви в Районното управление в Казанлък и е пътувал от участъка в Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се в Казанлък, мъжът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотици е бил отрицателен, но за алкохол - положителет. Уволнениет дисциплинарно полицай е с 32 години стаж и скоро му предстояло пенсиониране.

Други от Регион

Социалисти от 14 общини в Пловдивско: Няма да работим на изборите, ако водач е Веска Ненчева

Все още може да се върне часовникът назад, надяват се партийни членове, очаквайки Изпълнителното бюро да коригира листата Ще изляза с позиция след дни, сега няма да говоря

Цвета Караянчева измести Мараджиев от първото място в листата на ГЕРБ за Пловдив-област

Втори е Иван Червенков от Асеновград, четвърти - Младен Шишков от Раковски Бившата шефка на парламента Цвета Караянчева повежда листата на ГЕРБ в Пловдивска област и така тя отново се връща в

Баба и внуче са с изгаряния след взрив на газова бутилка в Хасково

Взрив на газова бутилка е предизвикал пожар в къща в Хасково. В този момент в къщата са били 7-годишно дете и неговата баба, които са с изгаряния. Пострадалите са транспортирани с линейки в болницата

Осъдиха серийна крадла от хипермаркет в Асеновград

Изнасяла от магазина кафе, шоколади, сирене, кашкавал и храни за котки С глоба от 200 лв. се размина 49-годишна жена, извършила 4 кражби от хипермаркет в Асеновград

Камион се заби в колата на кмета на Кричим. Той: Господ ни опази (Снимки)

Камион е връхлетял служебната кола, в която е пътувал кметът на Кричим Атанас Калчев. Инцидентът е станал по-рано днес в района на село Кадиево. "Господ ни опази, колата не става за нищо"

>