Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

29.05.2023 20:20
Президентът Румен Радев и съпругата му са домакини на събитието
В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев и неговата съпругата му посрещнаха абитуриенти от випуск 2023
Премиерът Гълъб Донев и вицепрезидентът Илияна Йотова също присъстваха на събитието
Събитието е част от благотворителната инициатива на Румен Радев „Подкрепи една мечта“

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение. Той и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за тях.

"Вашият път дотук е бил свързан с трудности, понякога болезнени в крехка детска възраст, но това е вашето предимство спрямо вашите връстници, защото вие знаете как да се борите и как всяко препятствие да използвате като трамплин на своите бъдещи успехи", каза още Радев. 

Президентът представи абитуриентката от миналогодишния бал Минка Кирилова, която е сбъднала мечтата си да учи психология. Тя е от дома в Елхово, но вече е втори курс студентка в НБУ и има издадена стихосбирка. 

"Преследвайки мечтите си, летете смело", обърна се тя към празнуващите. 

"Запомнете думите на Минка. Пътят е пред вас, от вас зависи как ще го извървите", каза още президентът и пожела на младите хора прекрасна вечер. 

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“ и се осъществява чрез финансови средства, набрани от дарителска кампания.

В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев и неговата съпругата му посрещнаха абитуриенти от випуск 2023, които са настанени в социална услуга от резидентен тип, завършват специални училища за ученици с нарушено зрение или с увреден слух. На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Дойдоха да изпратят абитуриентите и премиерът Гълъб Донев, министърът на образованието Сашо Пенов, на социалната политика Лазар Лазаров и на министърката на младежта и спорта Весела Лечева.

Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието е актьорът Петьо Петков. Изпълнителите и артистите, които ще подкрепят инициативата на държавния глава, са Б.Т.Р., Прея, Дивна, Део и Играта, Мойсей, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Нели Петкова, Марина Кискинова и рапърът Устата.

Работата по президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ обединява усилията на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта. Инициативата обхваща младежите от специализирани институции през последните две години на средното им образование. Експерти от Бюрата по труда по места ги консултират за бъдещата им професионална реализация и насърчават мотивацията им за продължаване на образованието.

Обща цел на партньорските институции за развитие на инициативата „Подкрепи една мечта“ са дейности в подкрепа на изграждане на по-добри социални умения на младежите в неравностойно положение.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

Евакуираха Историческия музей в Пловдив при учение за пожар

Два пожарни автомобила и огнеборци от Първа служба участваха в пожаротактическо занятие в Регионалния исторически музей в Пловдив. Беше проверена готовността на персонала за бързи действия и реакция

>