Акад. Денков и Мария Габриел не са спирали разговорите си

28.05.2023 18:34
Акад. Николай Денков СНИМКА: Архив

Акад. Николай Денков и Мария Габриел не са прекъсвали разговорите си - двамата се чули с нея по телефона и днес. Това разказа той в ефира на Би Ти Ви.

Надявам се утре, най-късно в другиден това да започне отново - така акад. Денков отговори на въпрос кога ще се чуе отново с Мария Габриел.

И днес той се чул с нея по телефона и си казали, че първо трябва да се успокоят емоциите, а после да се влезе в истинския разговор.

"Когато са замразени едни преговори, да се разразят от същата ситуация, в която те са били замразени. Така че трябва да започнем отново да си говорим, между другото аз с нея не съм прекъсвал диалога. И вчера говорихме, днес също се чухме", разказа Денков.

ПП искали да помогнат на Мария Габриел и ГЕРБ да не са в ситуация "всичко приключи" при връщането на неизпълнен първия мандат.

"Първия възможен период беше вечерта, за да може на другия ден да имаме решение", обясни академикът.

"Тя беше интерпретирана по напълно превратен начин, че ще се съгласуват шефовете на служби с посолства и т.н", каза Денков.

Ако вие предлагате човек за такава позиция

Това е изискване, за да може човек да си свърши работат

"Никога по никакъв начин не е обсъждана смяна на директори на училища или на учители. Тук ставаше въпрос за смяна на директори в администрацията", каза той.

"Може все още малко да се деполитизира състава, както казват те", обясни той.

Разговорът трябвало да продължи под формата на преговори.

Правителство трябва да има, доколкото чувам, ГЕРБ са на същото мнение, обясни той. Според него трябва да се внимава с партия "Възраждане", които били на принципа "колкото е по-зле в държавата, толкова по-зле за нас".

Денков коментира, че част от експертите в проектокабинета "Денков" са посочени от ДБ, които стояли встрани, за да не изглежда твърде политически.

Други от От страната и света

Трайчо Трайков се извини за "начина, по който Столична община прави реорганизация на движението"

Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен"

Търговци: Не фиксирайте цена на хляба, КЗК спря такъв закон (Обзор)

Веригите искат вето от президента Радев и предупреждават, че ако таванът на надценката остане, ще има дефицит на насъщния Сдружението за модерна търговия, в което членуват търговските вериги

Испанците от “Талго” с жалба блокират поръчка за 20 нови влака за 1,2 млрд. лева (Обзор)

В министерството чакат отговор от ЕК за смяна на типа композиции, за да бъдат произведени в срок Испанската компания “Талго” е подала жалба в КЗК срещу решението на министъра на транспорта Георги

Хората вече харчат по-смело за дрехи и обувки, пестят от горива и техника

Домакинствата в България са започнали да харчат по-смело за стоки, които не са от първа необходимост. Това показват данните на националната статистика за оборотите в търговията на дребно

Кметът на Дупница за издигнатото руско знаме: Има и на САЩ, но нямаше свободен пилон (Видео)

Кметът на Дупница Първан Дангов отрече издигането на руското знаме пред общината да е провокация. Той обясни, че има знамена и на САЩ и Великобритания, които също искал да издигне

>