Кой от кого се плаши в записите на ПП - очакванията снощи на Петков и пуснатото от Василев днес (Видео)

26.05.2023 15:08
Кирил Петков и Асен Василев СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

След като Радостин Василев обяви вчера, че днес ще даде пресконференция и ще пусне изобличаващи записи, Кирил Петков даде изпреварваща пресконференция и обяви какво ще съдържат тези записи, които са 5-6 минутна компилация от 10 ч.. Тази сутрин Василев наистина пусна 5-6 минутен запис, за който твърди, че не е манипулиран, а са извадени най-важните неща от 5 часово онлайн заседание на НС на ПП. Тук ви представяме едно към едно какво каза снощи Кирил Петков и какво казват двамата (или гласове като техните) в записа, пуснат от Радостин Василев.

Какво точно каза снощи Кирил Петков. Ето пълното му изказване:

Извикахме ви днес, за да споделим информация за активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и нашите офиси по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и сградите на Народното събрание. Извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели.

Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, прокуратурата може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България, и тя ще остане една превзета държава. Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик - Радостин Василев, който се разследва от Гешев.

Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговия имунитет да бъде запазен. И в последствие изведнъж каза "Аз ще си дам моя имунитет". Който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет, и личната му амбиция да бъде министър на спорта и отказа към него в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност. Който лично се е похвалил, че зад тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство. Похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи помогне да взриви държавата.

Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекст, целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация. Компилация от отделни думи. Доколкото ни е известно, част от внушенията, които се целят, включват изкуствено сглобени изрази в следната посока. С други думи, това ще бъде част от записите, които той ще се опитва да пуска в утрешния ден, с идеята да вкара тази манипулация. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени така, че да дадат съвсем различно значение.

И ще ги изрека част от тях, които ние разбрахме, че са част от неговите записи. Цитирам:

Бойко Борисов е само медиен противник.

Ще изперем Борисов, той е наш приятел.

Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене.

Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник.

Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата.

Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията.

Внушения за политически натиск от Европа, свързани с госпожа Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал.

Други изрази, които ще са част от записите, внушенията и изкуствено направените текстове. Дори лични изрезки от разговор, извън контекста, както следва:

"След тези две бутилки ще повръщам". Примерно, в този разговор мога да кажа, че имаше едно изречение "Има ли две бутилки вино?". Следващото изречение - "На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме". Съчетанието е това. Този тип неща.

Има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат кметове и още много други манипулации. Реално това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни фрази и думи, така че да могат да дадат абсолютно грешните внушения. Повтарям, това са изкуствено сглобени думи извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация. Реално работата на застрашените служби, които се опитват да взривят държавата чрез абсолютна манипулация.

Налице е активно мероприятие на дълбоката държава. Публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали, някои иска да спре съдебната реформа и реформата в службите, някой иска да попречи на България да има стабилно правителство, някой иска дълбоката държава да остане непоклатима.

Няма два стане. Няма да се поддадем на шантажа и манипулациите. Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на превзетите служби.

Но е дошло време за промяна. Няма да се предадем. Нас не ни е страх. Докато България не стане една нормална европейска държава, ние ще продължим да се борим. Всички тези хора около мен са гарант за това.

Това, което ние знаем е, че най-вероятно има служби, не знаем дали са от МВР, ДАНС и в какъв комплект, защото в нашия план за бъдещето правителство, знаете че ние искаме да сменим шефовете на всички служби и да влезем дълбоко в тези служби и един път завинаги след 30 години да ги изчистим. Те са знаели, че това е част от нашия план, и са използвали един човек, който има повдигнато обвинение и емоционално нестабилен, за да се опитат да направят в утрешния ден взрив с идеята правителството да не се случи.

Много е странно за мен, че след като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, защо мандатът се бави. И защо, когато мандатът се бави, това ще излезе утре в 11 часа, Радостин Василев е запазил в БТА неговото време. Просто, знаете ли какво се случва? 30 години имаме превзета държава, 30 години всички знаем, че България изглежда фасадно добре, но отвътре е абсолютно изгнила в нейната държавност. Сега това изгниване излиза на повърхността.

Видяхме какво се случи с главния прокурор, те се заплашват с убийства, днес чувахме, че мафиоти са застреляни, всъщност това, което се случва в момента е, че тази изгнила система идва на повърхността. И единствената надежда за тази промяна сме ние и хората отзад, и идеята, че можем да направим така, че това да се промени. И те в момента се опиват с последни сили и реален шантаж да го взривят, защото искат България да остане тяхна, а не на всички българи.

Какво точно казват Кирил Петков и Асен Василев в записа на Радостин Василев? 

Запис, за който твърди, че е от среща на Националния съвет на "Продължаваме промяната" от последната неделя, пусна по-рано днес на пресконференция бившият министър на спорта в кабинета "Петков" Радостин Василев. Той казва, че срещата е била чрез видеовръзка. 

 

Ето какво се чува в записа, който той пусна:

Кирил Петков:

"Ние ядем яко бой, късат се ризи, вие сте предателите на живота ни. Но залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер".

"Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения, защото изглежда като коалиционно въпреки, че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България".

"Имаше дъжд от всякакви лидери, които ни звъняха телефоните, включително аз на Г-7 съм в момента и Урсула, и Шарл Мишел ми звъняха вчера, и днес"

"Днес имах разговор с Урсула като й зададох точно този въпрос: "ако ще има такова правителство, какъв е шансът да ни пуснеш" и тя вика: "За Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата, в смисъл да (тук записът не се чува добре)", и аз казах:"може ли да мислим за инфлация, която да е минус (отново тук записът не се чува добре) и тя вика: "Не ме цитирай, но ще се опитам да ти помогна".

"В Брюксел моралът не винаги е единственият критерий, по който се оценяват хората"

"Говорено е за службите, ще бъдат сменени, ако сме в ротация"

След това на записа се включва мъж, който казва: "Те са ок с това нещо, ние бихме могли да разчитаме, че ще ни подкрепят да променим службите, а пък вече смените са си смени, това е друго". 

Тук се включва Асен Василев:

"И само да кажа, че даже имената са синхронизирани с посолствата".

Чува се женски глас, който пита: "Добре, какво означава, че службите са наши?"

А Василев отвръща: "Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля, че и военно.. не знам дали ще опитваме военното".

Отново се включва женски глас: "Да, и всичките тези хора ще бъдат на ПП-ДБ или ще има и (тук гласът й се заглушава от този на Василев)"

Василев: "Мога да ви кажа, че това са наши хора, които са одобрени от посолствата"

Следва запис на Петков, в който казва: "Външни консултанти да ни определят, да ни помогнат в част от структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой и да е".

Включва се Василев: "Само един анализ - това правителство ще продължи  до момента, до който Бойко се страхува от Гешев и от президента"

Следва Петков: "Борисов към днешна дата, и това е важно да се каже, каза, че иска да няма главен прокурор. Разбира се, знаем заради мотивацията каква е". "Какво става, ако утре или вдругиден повдигнат обвинение на Борисов? И го поискат. Сега, тук едно, не казвам, че това е наше предложение или наше решение, но Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е - казваме, че се прави комисия по имунитетите, защото той най-вероятно няма да е само на Борисов, ще видим дали ще ни искат на нас, на някой от другите, това ще се види. Идеята е да се каже, че тази комисия работи, докато се смени конституционната реформа и се използват европейските стандарти за вдигане на имунитет".

Василев се включва с думите: "Това, което каза Кирил, идеята на Христо Иванов е да се въведат европейски практики от Европарламента, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в тази комисия, която ще разглежда всички доказателства, лист по лист и перо по перо. Докато те не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му пада имунитетът".

Петков: "Това си е типично Борисовско, нали. И той през цялото време се опитва да отваря тази опция за това, защото само ние можем да го изперем"

Петков: "ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тук може да се отиграе: "да основен маркетинг за нас като враг, но не като реален враг". "Може да се правим на интересни по телевизията и да казваме джентълменските договорки, борд за номинациите и т.н. След следващите избори, стоиш до тоалетните на парламента и те заобикалят, според мен. Защото истината е, че цялата тая схема, която ние направихме, всичките тея години и интелектуалците са 7%. 7 до 10. Това е естественият.... Ако пуснеш народът, както е структуриран в момента, да се репрезентира, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала бала през президента, (тук записът не се чува добре), лека полека естественият ни процес, ако сега не направим нещо успешно, ще бъде това"

   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Община Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА Кметът на турския град Адъяман Абдуррахман Тутдере е на посещение в Монтана. Властите в двата града изпълняват общ европейски проект

Нова санкция от 117 700 лв. наложиха на ВиК оператора в Разград заради зловония

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе наложи текуща месечна санкция в размер на 117 703 лева на „Водоснабдяване Дунав" ЕООД в Разград

Студентка - кореспондент на bTV спечели наградата на фондация "Радостина Константинова"

Кореспондентът на bTV в Бургас Елеонора Дъбова спечели първа награда в конкурса на фондация „Радостина Константинова".  Управителният съвет на фондацията реши

Откриха канабис в дома на 64-годишна в Добрич

Намерени са канабис и амфетамин при проверка жилища в Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 16 май, около 17 часа е извършена проверка на частен имот в град Добрич

Осъждан е обвинен за убийството в село Новачене, станало заради часовник

Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан за убийството в село Новачене. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова

>