Наследникът на Чингарова за твърденията й, че вотът в Пловдив е бил фалшифициран: Става сериозно!

09.05.2023 18:35 Радко Паунов
Тодор Тодоров е бил член на ОИК в Пловдив през 2015 г., а след това става председател.
Тодор Тодоров в Административния съд на Пловдив, когато се гледаше делото за местния вот. С него са адвокатите Деница Чингарова (вдясно), Милка Тодорова и Емилия Петрова.

Тодор Тодоров пое поста шеф на Общинската избирателна комисия в Пловдив непосредствено след местния вот през 2015 г., за който председателката Деница Чингарова твърди, че бил фалшифициран в полза на Иван Тотев. Бомбата хвърли самата тя днес на личния си профил, а прокуратурата се зае да разследва.

Тодоров е бил редови член на ОИК-Пловдив, когато се е провел самият вот и за който Чингарова казва, че бил манипулиран с един чувал бюлетини. След избора на Иван Тотев за градоначалник тя става зам.-кмет на пловдивския район "Централен" и тогава Тодоров я наследява. В момента той е шеф на дирекция "Обществени поръчки" в община Пловдив. Потърсихме го за коментар.

- Г-н Тодоров, действително ли местните избори в Пловдив са били фалшифицирани, както твърди Деница Чингарова?

- Тя беше председател на Общинската избирателна комисия и след вота напусна, за да стане зам.-кмет на район "Централен". Тогава аз поех поста.

- А това, което тя говори, вярно ли е?

- (Залива се от смях - б.а.) Какво й стана на тази Деница?

- Тя твърди, че фалшификацията може да се докаже с днешна дата. Вие тогава сте били член на ОИК и сте юрист. Спомняте ли си да е имало подмяна на вота в полза на Иван Тотев?

- (Замълчава - б.а.) Не зная. Забравил съм. Минали са 7-8 г.

- Вие знаете ли от район "Тракия" да е носен чувал с бюлетини в ОИК, за да стане Иван Тотев кмет, както твърди тя пред пловдивска медия?

- (Смее се с глас продължително - б.а.) Какво да говоря? Не искам да правя изявления.

- Като юрист смятате ли, че е минал давностният срок и нищо не може да се направи?

- Да, има някакъв давностен срок. Трябва да се види колко време се пазят изборните книжа.

- Но Чингарова твърди, че свидетели могат да изскочат.

- Откъде ще изскочат? От чувала? (Смее се - б.а.).

- Вие се смеете, но прокуратурата се самосезира и ще ви викат на разпит. Какво ще кажете пред разследващите?

- Каквото и на вас. Не помня.

- Възможно ли е всичко това да се е случило?

- Според мен не. Става сериозно, защото го твърди председател на ОИК и то от квотата на ГЕРБ. Разликата наистина беше много малка между Славчо Атанасов и Иван Тотев. Не помня какво беше.

 

Други от Пловдивски

Каква е истината за освобождението на Пловдив

Нелепо е да се твърди, че турците сами са напуснали града – напротив, готвели са пълното му опожаряване На днешния ден, вместо да спорим и сипем хули, е редно да отдадем почит  на онези

Областният управител на Пловдив: Когато даряваш, ти ставаш по-богат

Областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев пожела здраве, мир и просперитет на всички жители на региона по случай Коледа и Нова година. Той призова хората да даряват, защото така стават по-богати

Кирил Борисов: Брендо идва в България и си отива в зависимост от работата, която има

Брендо идва в България и си отива в зависимост от ситуацията, в която се намира, в зависимост от работата, която има. Това коментира журналистът от "24 часа" Кирил Борисов пред Нова тв

Зам.-кметът Стефан Стоянов си събра багажа - губи ли Пловдив без него?

Минава за един от най-образованите и интелигентни управници Той е човек с десни убеждения, макар да не е член на ГЕРБ След 12-годишно управление на европейските политики и образованието в Пловдив

Кандидатът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ проф. Ивайло Старибратов: Приходите от данъци спадат, защото хората нямат доверие на управлението (видео)

Всички от моя род преди мен са дали нещо на града и смятам, че и аз мога да допринеса със своите сили да подредим собствения си дом Поддръжката на инфраструктурата – пътища, тротоари, озеленяване

>