Шефката на ОИК - Пловдив: Фалшифицирах изборите в полза на Иван Тотев. Той: Ще заведем дела!

09.05.2023 13:25 Радко Паунов Ваня Драганова
Деница Чингарова
Шефката на ОИК Деница Чингарова (вдясно) със своите колеги Милка Тодорова, Тодор Тодоров и адвокат Емилия Петрова в Административния съд защитават Димитър Колев.
Иван Тотев

Коментарът е излишен, прокуратурата трябва светкавично да се самосезира, отсече Славчо Атанасов

С изумително признание на личния си профил във фейсбук излезе шефката на Общинската избирателна комисия за местния вот през 2015 година в Пловдив Деница Чингарова. 

 "Да се знае... Бях принудена със заплаха към децата ми да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават...!!!", гласи разкритието й.

Чингарова, която е адвокат по професия, е категорична, че изборите тогава за кмет на града е спечелил Славчо Атанасов, а в район "Тракия" Костадин Гаров - и двамата от Патриотичния фронт.

Официалните резултати обаче бяха за Иван Тотев и Костадин Димитров от ГЕРБ.

"Това сериозно ли е", я пита Ангел Ангелов. А тя потвърждава и допълва, че за кмета на район "Западен" Димитър Колев не иска да говори, защото "се беше оакал и трябваше да го защитавам в Административния съд". И допълва, че ще изнесе още подробности.

Пред "24 часа" Чингарова потвърди, че написаното от нея е вярно и обеща детайлна информация утре. Юристката беше начело на ОИК от квотата на ГЕРБ, а по-късно стана зам.-кмет на най-престижния пловдивски район "Централен". В този мандат обаче тя не е част от местната власт. И е адвокат на свободна практика.

Потърсихме Иван Тотев за коментар. "Това не е първата подобна изява на тази жена във фейсбук. Вероятно коментарите й са писани в нетрезво състояние. Преди няколко месеца имаше серия постове срещу кмета на район "Централен" Георги Стаменов, които после изчезнаха. Сега атакува мен и кметовете на районите "Тракия" и "Западен" Костадин Димитров и Димитър Колев. Този път прекали и ще се консултираме с адвокат, за да си потърсим правата в съда", заяви за "24 часа" бившият кмет и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев.

Обърнахме се и към Славчо Атанасов. "Нямам коментар, той е излишен", каза той. И допълни, че на всички пловдивчани и на хората от страната е било ясно, че изборите в Пловдив са били фалшифицирани на два пъти в полза на Иван Тотев - през 2011 и 2015 година.

На балотажа през 2015 г. разликата между Иван Тотев и Славчо Атанасов е 1416 гласа, сочи справката в сайта на ЦИК. А разликата между кметът на "Западен" Димитър Колев (ГЕРБ) и опонентката му Десислава Атанасова (Патриотичен фронт) е 326 гласа, а между Костадин Димитров (ГЕРБ) и Костадин Гаров (Патриотичен фронт) е едва 93 гласа.

Според Атанасов след днешните публични признания на Чингарова прокуратурата трябва светкавично да се самосезира и да я извика на разпит. "Тя е била длъжностно лице", допълни той. По думите му държавното обвинение трябва е редно да привика и посочените от Чингарова, за да започне разследване.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>