Костадинов си върна на Пейков за "късопишков", вкара го в трио “Мека китка”

30.04.2023 11:22
Костадин Костадинов СНИМКА: Велислав Николов
Манол Пейков КАДЪР: Фейсбук/Manol Peykov

"В миналото Манол Пейков пееше руски песни с хор "Детска китка". В настоящето, заедно с колегите си в парламента Явор Божанков и Искрен Митев, сформира трио "Мека китка". В очертаващия се кратък живот на 49-то Народно събрание тази вокална група от изявени..., да ги наречем певци, определено се превръща в емблема на политическото безсмислие и тоталната неадекватност и простащина на маргиналната коалиция "Сорос-донос", написа във фейсбук профила си лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.  

Поводът за публикацията му е спор между него и депутата от ПП-ДБ Манол Пейков, който се разрази преди дни в парламента по време на дебатите за правилника за дейността на НС. 

Тогава Пейков заяви: “Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Аз винаги мога да ви назова Коцето Късопишков - имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно.” А после настоя, че зададеният тон на разговора не е цивилизован. И на него Костадинов отговори, че е “простак и доносник”, а “ДБ е утайката на българската политика”.  

Костадинов тогава призова председателя да не допуска "простащината на Доносническа България да надделява".

Простак, утайка, позорище, звучаха още от трибуната тогава по иначе невинния повод – какви да са комисиите на парламента. 

Всъщност добрият тон бе взривен от настояването на ПП-ДБ да се раздели комисията за младежта и спорта, за да се направи отделна по въпросите на семейството и децата. Тона зададоха от “Възраждане”, чиито депутати няколко пъти нарекоха ДБ от трибуната “Доносническа България” и обвиниха, че целта е да се обслужват неправителствени организации.

“Аз не знам кога “Възраждане” са против НПО-тата и кога ги дразнят. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании, или по принцип не им харесват?”, реагира бившият ляв депутат, а сега от “Промяната” Явор Божанков.

“Не трябва да допускаме тази трибуна да става място за изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация - такива, които преминават от лява в дясна партия в рамките на само една седмица, без абсолютно никакво замисляне и без никакъв проблем с вземането на 90-градусовия завой. Не позволявайте на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация да превръщат това място тук в клоака, в позорище, което да служи за присмех и подигравка”, отвърна му Костадин Костадинов.

Това пък предизвика Манол Пейков от ПП-ДБ - книгоиздателя от Пловдив, разместил листата с преференции, да заяви: “Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Аз винаги мога да ви назова Коцето Късопишков - имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно.” А после настоя, че зададеният тон на разговора не е цивилизован. И на него Костадинов отговори, че е “простак и доносник”, а “ДБ е утайката на българската политика”.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>