Гешев яде баклава и пи шербет в сърцето на "Столипиново", благодариха му за казаните за смет (снимки)

21.04.2023 13:01 Радко Паунов
Главният прокурор Иван Гешев, придружен от говорителката си Сийка Милева и от пловдивските обвинители Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров, се срещнаха с жители на "Столипиново". Те ги почерпиха с баклава и шербет по случай Рамазана.
Иван Гешев, говорителката му Сийка Милева и придружаващите ги пловдивски прокурори се разходиха в квартал "Капана" и седнаха в едно от заведенията.

Парче ръчно точена баклава хапна главният прокурор Иван Гешев в пловдивския квартал "Столипиново" и отпи шербет. С тази почерпка го посрещнаха в етническия квартал по случай Рамазан Байрам.

От сладкишите на местните опитаха говорителката му Сийка Милева и пловдивските прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров, които ги придружиха.

Срещата се състоя в сърцето на гетото - улица "Сокол", където винаги шуртят води по улиците и се въргалят отпадъци. Този път обаче пространството беше изчистено.

"Човекът дойде да види дали се чисти в квартала, пита ни за битови проблеми и говорихме за образованието сред подрастващите", обясни пред "24 часа" местният лидер на ДПС Али Байрам, който присъства на срещата.

По-рано Сийка Милева потвърди пред "24 часа", че са в етническия квартал, но отказа да съобщи къде точно са. Срещата не беше обявена.

Според официалното съобщение на прокуратурата Гешев е посетил "Стопилипоново" и се срещнал с местни жители, за да се запознае с проблемите им и да обсъдят битовата престъпност и дискриминацията.

Той поздравил мюсюлманската общност за Рамазана и пожелал здраве и благодат във всеки дом. Хората от квартала му благодарили за предприетите действия по поставянето на контейнери за смет и почистването на "Столипиново" след извършената от Окръжната прокуратура в Пловдив проверка.

Тя беше разпоредена преди месец от Гешев, в резултат на която в района бяха поставени допълнително съдове за смет.

След столипиновската визита главният прокурор и пловдивските му домакини се разходиха в квартал "Капана" и седнаха в едно от заведенията да обядват, видя "24 часа".

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>