Дни преди да увисне на въжето, Митко от пловдивското с. Борец погребал майка си

01.04.2023 21:16 Радко Паунов
В село Борец описват Дмитрий Павлов като умен, но объркан човек.

60-годишният мъж, открит на бесилото, е дипломиран учител, четял много, но бил особняк

Не излизаше от селската библиотека. Четеше много и то с разбиране. Живееше с майка си, която е рускиня и преди десетина дни я погреба. Добре, че все пак я уважи, преди да увисне на въжето. 

Така жители на пловдивското село Борец описват 60-годишния Дмитрий Павлов, който бе открит снощи обесен в дома си. На страшната гледка се натъкнал кметът Иван Караджов, който по-рано потвърди пред "24 часа" трагичната вест. 

"Беше особен, но и в същото време много четящ. Завършил е за учител, но не знаем какво работеше. По-рано пътуваше често до Пловдив. До последно се грижеше за майка си, баща му отдавна почина. Живееха с нейната пенсия", разказа бившата агрономка Пенка Василева. Тя таи добри чувства към Дмитрий и казва, че двамата са водили смислени разговори в областта на историята. Той специално много се интересувал от Втората световна война.

"Завършил е за учител, но не е работил като такъв. Името му фигурираше в списъка на педагогическите кадри в общината. Някои казват, че напоследък прекалявал с чашката, аз не съм го виждала. Твърдя, че беше умен и знаещ, но и в същото време особняк и объркан човек.  Самотник цял живот", описва Василева.

Дмитрий се грижел за майка си, двамата живеели с нейната пенсия. Баща му на млади години заминал на бригада в СССР и там се оженил за рускинята, която дошла с него в България.

"Мъчно ми е за него, защото сега няма кой да го пожали. Добре, че поне изпрати майка си, за да не го види, че се е обесил", казва дългогодишната агрономка.

В Борец хората се обръщали към него с Митко или Руски, тъй като е роден в Русия, но след това е живял само в България. Казват, че бил честен човек. Напоследък ходел с бастун, бил с поразклатено здраве.

Според разследващи по тялото му няма следи от насилие. Каква е причината да посегне на живота си, в Борец  гадаят. "Жалко, защото можеше да стане друг човек", обобщава Пенка Василева.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>