Нов етап на “болничната война” във Велинград - отстранен шеф стопира вписването на наследника си

31.03.2023 08:00
Д-р Гурдев

След редица скандали в града, новият законно избран управител на МБАЛ Велинград д-р Заприн Пепелов все още не е вписан в Търговския регистър, въпреки че заявлението е било подадено още в края на февруари.

За това алармират лекари и общински съветници от балнео столицата, притеснени, че проблемите на общинското лечебно заведение се задълбочават заради липсата на действащ управител на болницата и все по-сериозен риск на здравното заведение.

Отстраненият управител на МБАЛ Велинград д-р Данчо Гурдев оспори решението на местния парламент за смяната и повече от месец вписването в Търговския регистър на новия управител е спряно.

Според юристи д-р Гурдев няма право да обжалва решението за назначаване на нов управител на болницата.

Съдия Борислав Илиев от Окръжния съд в Пазарджик е постановил определение за спиране на вписването на новия управител. Производството обаче вече е прекратено, но д-р Гурдев не е бил открит на посочения от него адрес в Пловдив, където реално не живее и по този начин е осуетил получаването на документите по прекратеното вписване в Търговския регистър.

Новият управител на болницата д-р Заприн Пепелов е подал молба за смяна на адреса, за да се връчи документацията, но докладчикът съдия Борислав Илиев е излязъл в болничен.

Затова и адвокатите на д-р Пепелов ще подадат жалба във Висшия съдебен съвет срещу действията на магистрата от пазардишкия окръжен съд, допуснал спиране на вписването на новия управител без правно основание.

Общинските съветници във Велинград са сезирали КПКОНПИ, която да провери с какви средства д-р Гурдев е придобил скъп имот във Велинград. Те са изпратили и сигнал до прокуратурата, настоявайки за проверка на процедурата по избора на д-р Гурдев за управител.

Според сигнала им той е подписал декларации с невярно съдържание за несъществуващ професионален стаж. Дебат по тази тема върви във Велинград от седмица, когато един от общинските съветници публично зададе подобни въпроси.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>