Участници в мелето с брадви в Казанлък: Не сме убийци, по най-културен начин искаме да живеем

23.03.2023 22:22
СНИМКА: Pixabay

За да не ескалира отново напрежението между враждуващите фамилии след масовия блок в Казанлък, кметове от района и ръководството на полицията в града обсъдиха спешни мерки.

Враждата между двете ромски фамилии е от 30 години.

„Не мога да преживея, че детето ми е починало, че ми пребиха детето от бой. Имам два сина в болница, единият почина, а другият ми син е сега с баща си в болница“, заяви майката на убития мъж в масовия бой.

Днес екипът ни се срещна и с представители на другата фамилия, които твърдят, че потърпевшите са нападнали първи. Съжаляват за случилото се и искат мир.

"Те хванаха зетя в казиното и го набиха. И ние се събираме да идем на дело, не да се караме, не да се бием и ние отиваме да си паркираме колите и те оттам скачат. Единият изкарва голям нож", разказаха те.

"Ние не сме убийци, ние сме най-нормални хора. Съжаляваме много, не искахме това да стане. По най-културен начин искаме да живеем“, добавиха те.

Масовото меле, което завърши фатално за един, а други пет са още с опасност за живота, вдигна кметовете и полицията на крак. А целта е да се въведат спешни мерки за предотвратяване на следваща ескалация между жителите в района.

„Ще намерим решение да окажем максимално въздействие върху този тип маргинализирани групи и да не допуснем бъдещи подобни прояви“, заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

„Престъплението е достатъчно тежко, защото по смисъла на закона, мярка задържане под стража на непълнолетно лице, се взема при изключителни обстоятелства“, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че това не е първи случай.

“Години наред държавата вместо да интегрира тези хора, тя ги маргинализира и ги превърна в машини за гласуване”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

В петък ще се гледа мярката за неотклонение на обвиняемите.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>