С дрон и куче задържаха рецидивист с 44 взломни кражби

23.03.2023 13:42 Диана Варникова
Дрон Снимка: Pixabay

Полицаи от Панагюрище и Стрелча  и лесничеи го преследвали повече от 14 часа

С помощта на дрон, следово куче и лесничеи след продължително преследване и 14-часово издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти.

В досието на апаша, който е от Пловдив, има 44 заявителски материала, повечето за взломни кражби, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Изпеченият крадец винаги успявал да се измъкне от органите на реда, единият път дори скочил в коритото на река Луда Яна край Стрелча, за да избяга от униформените.

През изминаващия месец март на територията на Стрелча били документирани две кражби от търговски обекти. Те били извършени по идентичен начин, а извършителят, след като взломявал вратите, отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари.

Малко преди 04.00ч. на 20 март в дежурната на РУ-Панагюрище се получил сигнал от частна охранителна фирма. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче. Автопатрул при полицейския участък в Стрелча пръв пристигнал на мястото и предприел заградителни мероприятия.

Униформените успели да засекат извършителя, който при появата им изхвърлил откраднатите цигари, след което скочил в коритото на река „Стрелчанска Луда Яна“. По стъпките му тръгнали служители от „Криминална“ и „Охранителна полиция“ при Районното управление в Панагюрище и участъка в Стрелча.

Наложило се МВР-служителите да вземат и следово куче, както и да разчитат на свой колега с дрон от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Голямо съдействие на издирващите екипи оказали лесничеи от близките горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал органите на реда.

Така след близо 14 часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан ловкият крадец. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив. Станало ясно, че той има богато криминално минало. Осъждан е, налагано му е и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Мирослав Стоянов уточни, че разследващите изясняват дали изпеченият крадец не е съпричастен към извършени кражби от територията и на други региони.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>