Адвокатът и прокурорът да изчезнат, отсече в пловдивския съд композиторът с убития любовник

23.03.2023 10:32 Никола Михайлов
Александър Радев в пловдивския съд. Снимка: Авторът

Кървавата драма между мъжката двойка стана в Стамболийски

Истински цирк и куп претенции отправи в съдебната зала Александър Радев, подсъдим за убийството на любимия си – германеца Андреас Ропел. Първо разкара адвоката си, а сетне настоя да бъде отстранен и прокурорът. Наложи се съдия Нина Кузманова да му прави забележка да спазва добрия тон.
Кървавата драма между мъжката двойка стана в Стамболийски на 3 май м.г. след запой с последвал скандал и намушкване с нож.
Защитник на подсъдимия беше известният доайен сред пловдивските адвокати Димитър Будаков. Но сега имали разрушена връзка по думите на Радев.
Пловдивският окръжен съд направи втори опит да даде ход на делото срещу 45-годишния композитор. По време на разпоредителното заседание обаче адвокат Будаков поиска 15-минутна почивка, за да поговори с клиента си, след което се отказа да го защитава.

“Това е различен човек от този, с когото аз съм говорил досега. Той е променен. Не искам да давам квалификации, не знам защо е това. Радев заяви, че имаме различия в защитата и е по-добре аз да се оттегля”, каза Будаков. Съдия Нина Кузманова се съгласи с желанието на подсъдимия и защитника му и отложи делото за 24 април, за да има време да си намери друг адвокат. За всеки случай ще бъде назначен и служебен такъв.

Александър Радев и Андреас Ропел сключили брак, известно време живели в София, но пристигнали в по-малкия град на 3 май м.г., където композиторът имал имот. По думите на обвиняемия двамата просто са пренасяли част от багажа си. На следващия ден отишли на пазар, след което се прибрали и седнали да пият. Под влиянието на алкохола избухнал скандал.

Според прокуратурата Александър Радев взел нож и намушкал партньора си. Осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112. Мъжът придружил Ропел в болница, но нараняването се оказало прекалено тежко и германецът издъхнал.

Между Александър Радев и Андреас Ропел често избухвали скандали, които стигали до физическа саморазправа.

Подсъдимият поиска отвод на прокурор Данаила Станкова.

“Искам да изчезне. Прокурорът е некомпетентен. Праща ми обвинителен акт, който е копие на първия. Не е спазила препоръките на следователя”, заяви Радев. Съдия Нина Кузманова му направи забележка да спазва добрия тон, което обаче не се хареса на 45-годишния мъж и той още веднъж повтори думите си.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>