Фейсбук защити Юлиан Вергов, Диана Димитрова с ново дело - ще го съди за клевета (Обзор)

15.03.2023 22:40
ЮЛИАН ВЕРГОВ
ДИАНА ДИМИТРОВА
С Владимир Зомбори
С Марта Вачкова
С Петър Антонов

4 месеца след обвиненията актьорът наруши мълчанието си, тя го нарече “изрод”

Правилно ли постъпи Юлиан Вергов, като мълча 4 месеца за обвинението на актрисата Диана Димитрова, че е насилник? Това се питат негови последователи в социалните мрежи след публичната му позиция, изразена едва вчера. Направи го ден след като прокуратурата го оневини, отказвайки да образува дело срещу него.

Така отново раздели фейсбук в двете крайности - “за” и “против”, след като мрежата реагира по подобен начин и в началото на скандала.

Часове по-късно Диана Димитрова, която през всичките тези месеци нито веднъж не спомена името му - казват, че е по съвет на адвокатите, обяви, че ще го съди за клевета.

Държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна, казва Вергов. Обяснява, че помежду им е имало единствено словесен конфликт заради забелязани от него в телефона на дъщеря му текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесетгодишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там.

Говори също за нещо много важно по думите му - насилието. Когато човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Думите на Вергов предизвикаха вълна от коментари в негова защита, написани в социалните медии. Милица Гладнишка дори обяви, че е променила първоначалното си мнение, с което е била на страната на битата актриса. (Виж коментарите долу.)

Отговорът на Диана Димитрова не закъсня и тя обяви: Официално искам да кажа, че ще съдя лицето Юлиан Вергов за клевета след изказванията му. Направи го във фейсбук - мястото, където сподели за първи път за насилието на снимачната площадка. Пак там публикува и постановлението на прокуратурата.

По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре “пазен” от закона, пише тя. По думите ѝ няколко месеца след побоя самият Вергов я пратил в дома на колега актьор, за да се срещне с дете на около 13 години. Тя отишла и подарила на момичето две от детските книжки, които е рисувала.

Ако аз съм това, което той се опитва да ме изкара днес, защо ме праща при дете? Всеки нормален човек би се усъмнил в грозните му думи, пише Димитрова. Според нея, когато човек е открит и невинен, излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци. А тя нямало какво да крие.

Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи заради един изрод, завършва Димитрова и така отговаря на Захари Бахаров, призовал във фейсбук за цвете, поднесено на майката на Вергов.

Продължи напред, момиче! Имаш душевност отвъд приетите представи. Колкото повече гледаш в ямата, толкова повече ще те поглъща, гласи пост на Маргарита Георгиева във фейсбук и не е единственият, който подкрепя актрисата.

ОТ МРЕЖАТА

Юлиан Вергов получи огромна вълна на подкрепа в социалните мрежи. Много популярни личности също се включиха, заявявайки, че му вярват безрезервно, съчувстват му за всичко, през което е минал, и застават плътно до него.

В личния си профил във фейсбук Захари Бахаров написа:

Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й.

Теодора Духовникова:

За всички, които знаеха истината - тези месеци не бяха леки. По принцип във всеки медиен скандал най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. (Това, между другото, важи за всички настоящи медийни скандали.) Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ. Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му. Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.

Милица Гладнишка:

Съжалявам, че Юли Вергов и семейството му са минали през такъв ад! Съжалявам и че аз първосигнално се изказах в подкрепа за търсенето на истината под манипулативния пост на Диана с обвинение, хвърлено в пространството и без имена. Много съм чувствителна на тема “Справедливост” и “Малтретиране”. И аз имам своите преживявания, борби и победи. Признавам си, реагирах прибързано, защото не понасям насилието, но осъзнавам грешката си. Лъжата, демагогията, насилието и психическият тормоз са често срещани лостове за придобиване на власт върху хората. И битката с тях не е никак лесна!

Владимир Зомбори:

Когато лъжата се качи на асансьора, истината започва да се изкачва по стълбите. Рано или късно и тя идва!

Петър Антонов:

Безусловно подкрепям Юлиан Вергов! Изумителен актьор! Истински приятел! И безкомпромисен родител!

Иван Бърнев:

Ето я и другата гледна точка и смятам, много по-адекватна и мъдра!

Марта Вачкова:

Обичам те, мили Юлиан Вергов! Цялата ми подкрепа е за теб и семейството ти! Родителите ти са възпитали истински кавалер и верен ПРИЯТЕЛ!

Христо Мутафчиев:

Прав е Юли по темата за насилието!

Особено по отношение на обществено познатите личности. Към фразата, че в България муха и банка се убиват с вестник, бих добавил и известна личност. Не бива да допускаме всяка спонтанна саморазправа да води до унищожаване на една или друга личност! Дори само една погрешно изпусната дума може да доведе до тежки последици за много майки и бащи. Замислете се за това! Наша е отговорността да не допускаме насилието да се превръща в новото нормално!

Стефан Духовников:

Само той си знае какво му беше да търпи и да не каже дори една дума през всички тези месеци. Знам колко дълги и мъчителни бяха те за неговото семейство и близките му. Знам, че никога не би ударил жена. Виж някой мъж да натупа, защото обижда или закача неприлично близка и дори непозната жена на улицата, на това съм сигурен, че е способен. Станахме свидетели на помията, която го заливаше, и никой нямаше право да го защити заради следствието. Сега се чудя дали някой от всичките разбирачи и доброжелатели ще намери съвест да се извини на близките му. Респект, Юли!

Владо Пенев:

Аз вярвам на Юлиан Вергов!

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>