Милена Фучеджиева: Бившият ми съпруг ме удари по лицето пред очите на дъщеря ми

15.03.2023 18:36
Милена Фучеджиева Снимка: Facebook/Milena Fuchedjieva

Някога, в началото на емиграцията ми в Америка, бившият ми съпруг разби с шут вратата на стаята в която избягах и се заключих, защото тръгна да ме бие по съвсем прозаичен повод, изтръгна телефона от ръцете ми, късайки жицата, и го запокити в стената, но аз слава богу, бях успяла да се обадя на познати, които живееха в съседния блок, и ме удари с всичка сила през лицето. Пред Радина. Ако тя не беше там, щях да бъда жестоко пребита. Той се спря, защото се изплаши, виждайки я да пищи и да плаче, и избяга. На дъщеря ми беше нанесена психическа травма за която и аз нося вина, че позволих подобна ситуация в живота ми. 

Това призна писателката Милена Фучеджиева с пост в своя фейсбук профил във връзка със случаят с Диана Димитрова и Юлиян Вергов.

"Лицето ми беше сериозно одрано и зачервено. Веднага се обадих на полицията. Те искаха веднага да дойдат, но аз трябваше да им разреша да го направят. Обясниха ми, че това означава арест и депортация за съпруга ми. Отказах се да давам официални показания за да не бъде върнат в България. Те бяха настоятелни, казаха, "Госпожо, той ще го направи пак, ако не предприемете мерки, имате 6 месеца да мислите. Ако размислите, ние веднага ще го арестуваме и ще изчезне завинаги от живота Ви", написа още Фучеджиева.

Тя призна, че не го е направила и не са изпратили бившия й съпруг обратно в България, но връзката между тях е приключила.

"С Радина останахме сами, с минимални средства за живеене, ядяхме замразени пици, но каквото и да ми костваше тази самота, тя беше по-добра от това да живея с насилник. Дали съм простила? Не. Никога. Но съм му благодарна, че ме заведе в Америка, а той трябва да ми е благодарен, че остана там благодарение на мен, не на американските власти", прибави тя към своя разказ.

"Надявам се този мой разказ, да послужи за пример и да даде смелост на някоя жена. Въпреки че в България никога не съм се чувствала в безопасност, защото тук жената почти винаги е виновна докато не е пребита до смърт. Властите не действат категорично, законът не е категоричен също. Обществото е зло и почти винаги на страната на мъжа", каза още Фучеджиева.

Според писателката случаят с Диана Димитрова и Юлиян Вергов е предупреждение как да не се действа в случаи на насилие - вербално, емоционално и физическо.

"Виновни има и те са няколко. Първо Диана Димитрова, която явно е преминала границата на приемливото поведение, контактувайки с чуждо дете по неприемлив начин. Второ, Юлиян Вергов, който е допуснал дъщеря му да има контакт с човек, който явно е случаен в живота му. Трето, продуцентът е трябвало да вземе необходимите мерки, да приложи необходимите наказания, и евентуално да отстрани от продукцията повода за конфликт", допълни тя.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>