Илиян Филипов: Работим за пълно завършване на 4 трибуни с 4 покрити козирки на Колежа

06.03.2023 15:32 24 часа Пловдив онлайн
Илиян Филипов (в средата) увери, че Колежа ще бъде готов за мача на "Ботев" с "Левски".

Строителят и ръководството на "Ботев" (Пд) призоваха към обединение за бързото завръщане на отбора на стадиона

Строителят на стадион "Христо Ботев" в Пловдив Илиян Филипов изрази увереност, че обектът ще получи  Акт 16 навреме и на него ще се играят още през април тази година мачове от Първа лига на българското футболно първенство. Това обяви той днес на брифинг заедно с шефовете на "жълто-черния" футболен клуб.

Бизнесменът бе категоричен, че "Ботев" (Пд) ще може да приеме Левски (Сф) на Колежа на 29 април. Очаква се мачът между двата тима да бъде насрочен на тази дата.

"Работим по цялостно завършване на 4 трибуни с 18 000 места с 4 покрити козирки. Докато обаче не получа възлагателно писмо от общината с анекс, нямам възможност да поръчам металната конструкция. Без да имам банкова гаранция от общината аз в никакъв случай няма да подпиша този анекс. Всички видяхме какво стана с пробива под Водната палата. Каква е гаранцията, че това няма да се повтори и със стадиона? Да не стане пак така, че Филипов лъже. Едва 7 ноември миналата година получихме пълните проекти за стадиона", заяви бизнесменът

Той добави, че не нарушава закона след като работи без възлагателно писмо, тъй като има строително разрешение.

"Единственият риск, който съм поел, е, че сега давам от джоба си тези 5,3 милиона лева, които трябва да ми ги отпусне общината и може да не ги получа. Аз лично нося отговорност 10 години за стадиона", каза още Филипов. Той благодари на феновете, включили се в пренасянето на седалките, които ще бъдат монтирани на Колежа.

"Колкото по-бързо се върнем на стадиона толкова по-добре за всички ботевисти. Освен големите емоции, това има и делова страна. С използването на Колежа в "Ботев" (Пд) ще се влеят допълнителни финансови потоци и клубът няма да е толкова зависим от средствата, които осигурява основния акционер", заяви  изпълнителният директор на "жълто-черния" клуб Герман Чистяков.

Той призна, че преместването от базата в Коматево няма да е лесно. Там е спокойно и уютно, но мащабите на Колежа са различни.

В момента, в който държавата ни издаде Акт 16 ние ще лицензираме стадиона към БФС и тогава вече ще можем да го ползваме пълноценно.

"Така ще предлагаме качествени услуги на нашите фенове ни. В този исторически момент всички трябва да сме заедно" заяви Чистяков.

Той разказа и за организацията при използването на Колежа, след като бъде завършен. Феновете, които имат абонаментни карти получават същите привилегии на новия стадион. Ще има две категории футболни срещи, като в "А" са  тези с  "Левски", ЦСКА, "Локомотив" (Пловдив), "Берое" и "Лудогорец" и в "Б" с останалите отбори.

"В зависимост от противника  ще има няколко ценови категории билети. Предвижда се създаването на  фамилен сектор на стадиона. Ще има и билети, в които са включени храна и напитки", заяви Чистяков. Той добави, че клубът ще осигури забавления на хората, дошли по-рано на мача. Предвижда се и паркинг и се водят преговори с общината.

"Искаме да направим така, че идването до стадиона с автомобил да бъде комфортно и безопасно за всички фенове. Ето това е и още един аргумент защо бързаме да се настаним на стадиона. Ние ще разчитаме много на външни доставчици. В момента работим и търсим оптимално решение за кетъринг на Колежа. Предизвикателството е, че има малко пространство за разположение на тези дейности. Използвам случая да отправя покана към всички бизнеси, които се занимават с това да дойдат с техните предложения към нас. Пускаме нов сайт и там ще бъдат публикувани всичко правилата по отношение на логистиката на новия стадион", каза още Чистяков.

"Проведохме няколко работни срещи с лицензионния мениджър Георги Лалев. Уточнили сме всичко, очакваме само Колежа да получи Акт 16"", заяви прокуристът на "канарчетата" Асен Караславов. Той добави, че с връщането на своя стадион "Ботев" (Пд) ще може да изгради силен отбор, която да се бори за челните места в класиране. 

" Фенове, футболисти, всички за това мечтаем. Десет години мъка, дойде времето да се върнем на стадиона, където ни е мястото", завърши Караславов. Участниците в брифинга призоваха всички ботевисти за по-бързото и лесно постигане на голямата мечта- връщането на обновения стадион.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>