Къде да отидем в Пловдив днес

02.03.2023 07:15 24 часа Пловдив онлайн
"Линиите на живота" на Петър Салчев
"Съседите горе"
"Невидимият Тонино".

Културният афиш с дата 2 март:

Джаз музикантът Петър Салчев представя „Линиите на живота“ в едноименен нов албум. Това ще стане от 21 часа в Bee Bop Cafe.

След повече от 7 години пауза на звукозаписна и издателска дейност, изпълнени с подчертан фокус към живия контакт с публиката, като солист, продуцент и организатор на множество проекти, осъществени с плеяда от изтъкнати български и чуждестранни артисти от световната сцена, днес по естествен начин Петър Салчев е готов и представя на своята публика и верни почитатели нов албум със заглавие LIFE LINES.

Оригиналният замисъл на проекта включва запечатани мигове, рефлексии по пътя към себе си, извървян от артиста във важен, интересен и пълен със споделяне етап от живота му. Всичко това е мултиплицирано във фини метафорични текстови послания, изпълнени с радост, болка, любов и човечност.

Участници в проекта са: Петър Салчев – музика, текст, Костас Магинас – електроника, китари и аранжименти, Адам Сиагас - електро амбиенс, Росен Захариев – тромпет, перкусии и Петя Иванова – текст, редакции, вдъхновение.

Музиката се разпространява с подкрепата на Министерството на културата на България. Новият албум ще бъде представен още в градовете: Солун - на 1 март, Бургас - на 3 март и в Плевен - на 8 септември.

Петър Салчев е един от изявените български джаз музиканти на нашето време. Богатата му творческа биография е впечатляваща. Осъществява редица записи за Българската Национална Телевизия и Радио, солист на Биг Бенда на Националното радио, Биг Бенд Пловдив, работи с Ангел Заберски-син, Живко Петров, Христо Йоцов, Симеон Щерев, Теодосий Спасов, Асен Дойкин, Милчо Левиев, Петър Петров, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Оливер Йосифовски, Костас Магинас, Мариус Поп, Дорина Маркова, Борис Тонков, Крейг Бейли, Армел Дупас.

Концертира на сцените на всички джаз-фестивали в България. Изнася концерти в Англия, Германия, Австрия, Дания, Съединените Американски Щати, Турция , Гърция и Румъния.

От 2005г. е асистент в АМТИИ „проф. Асен .Диамандиев“- Пловдив, преподавател по Поп и джаз пеене, Педагогическа практика, Методика в Катедра "Класическо и Поп и джаз изпълнителско изкуство".

 „Съседите отгоре“  ще се играе днес от 19 часа в Дом на културата "Борис Христов. Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия

Адаптацията на хитовия испански филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков. Продуцент на спектакъла е Artvent.
Ана и Хулио са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Те не се поглеждат, не се докосват, а конфликтите между тях са се превърнали в норма.
Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.
Без да предупреди мъжа си, Ана кани съседите отгоре на гости, за да се опознаят и сприятелят. Хулио настоява да им направят забележка за шума, но Ана не иска да ги притеснява.
Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Двамата са изправени пред сериозно изпитание, защото съседите отгоре взривяват техния свят.
Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. Тази вечер съседите ще станат едновременно вдъхновители и жертви на едно емоционално цунами, породено от необичайно дръзко и изненадващо предложение.
Как да продължат след такава „силна“ вечер – това е въпросът пред Ана и Хулио!

Програма на Държавен куклен театър - Пловдив
март 2023 г.

От 19 ч. в Държавен куклен театър-Пловдив  ще се играе пиесата "Невидимият Тонино".
Това е история за една детска лъжа. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, но този път е с неочаквани последици. „Никакви домашни, никакви уроци!“ – отговаря Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подстрекател. Тонино, който не лъже, започва да я използва, а тя става все по-силна и успява да изпълни съкровеното желание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. „Едно невидимо дете не може да бъде изпитано!“ И от тук започва голямото приключение на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме направили, ако сме невидими. Колко страхотно би било? Колко изобретателни ще сме? И колко щастливо невидими! И точно тук се появява големият въпрос: Има ли невидимо щастие?

Други от Афиш

Яйца и концерти ни готвят по празниците в Пловдив - ето програмата

Боядисване на яйца и много концерти включва великденската програма, подготвена за празничните дни в Пловдив. Кулминацията е на 6 май, когато на площад „Стефан Стамболов" до шадравана с пеликаните от

От 450-те хита на Стефан Диомов само 23 ще звучат в мюзикъла “Здравей, как си, приятелю”, но подбрани с любов

Премиерата ще е на 20 и 21 април в Музикалния театър От над 450-те песни, които е написал Стефан Диомов, диригентът и аранжор Георги Милтиядов е подбрал първоначално около 40 от най-известните хитове

Великият китарист Ингви Малмстийн ще изнесе концерт в Пловдив на 20 юни

Един от най-великите китаристи на всички времена Ингви Малмстийн ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив. Шоуто му е на 20 юни. Големият изпълнител  е икона на рок музиката

Eто програмата на Държавна опера-Пловдив до края на март

Ето програмата на Държавна опера-Пловдив до края на месец март. "Дон Карлос" 22 март, петък,  19 часа  Дом на културата "Борис Христов Диригент - Григор Паликаров Солисти - Александър Носиков

Световно сопрано дава старт на OPERA OPEN в Пловдив, обещават много силен фест

Васко Василев и Соня Йончева също ще участват Световното сопрано Аида Гарифулина ще е звездата на тазгодишното издание на OPERA OPEN в Пловдив, обяви ръководството на музикалната трупа

>