Бомбаджията, плашил с убийство Борисов и Ива Митева крещи в съда: Ще си срежа вените (Видео)

01.03.2023 15:03 Никола Михайлов
Усмихнатият Любомир Яков излиза от съдебната зала, крещейки че му е платено за фалшивия сигнал.

Твърди, че му платили 5000 лева, за да подаде фалшив сигнал за взривове на гарата в Пловдив

Довечера ще си нарежа вените и на вашата съвест ще тежи, не ми пука!

Тази закана отправи в районния съд 28-годишният Любомир Яков, който е изправен да отговаря за фалшив сигнал, че е заложил минни гранати на гарата в Пловдив. Това стана на 15 ноември м.г. 

"Какви хора сте? Майка ми почина и пак не ме съжалявате", крещеше той. По време на разпоредителното заседание Яков викаше на висок глас, че е невменяем, поиска повторна психиатрична експертиза и нов служебен защитник.

Според версията му обаждането било поръчано от политическа партия с националистическа насоченост.

“Аз съм психично болен, госпожо. Слушайте, дойдоха двама човека и казаха ето ти 5000 лв., напий се и спри цистерните за Украйна. Даже мога да ви кажа къде са парите”, заяви той пред съдията. Историята повтори и в коридора, докато охраната го отвеждаше с белезници.

Яков ядоса съдия Силвия Алексиева. “Не мога да разбера, осъзнаваш ли, че това не ти помага по никакъв начин. Имаш експертиза, ще слушаме нея и преди това нямаш никакъв шанс да получиш нова. Какъвто и цирк да играеш, докато не чуем вещото лице, което вече те е прегледало, няма как да ти назнача повторна експертиза”, отряза го тя.

Тъй като Любомир Яков отказа делото да тръгне по съкратената процедура, на 27 март той отново ще се изправи пред съда, а магистратите ще разпитат свидетели и вещи лица.

Според обвинението на 15 ноември м.г. около 18 ч. той просил в подлеза на Централна гара. Никой от минувачите не му дал пари и 27-годишният клошар се ядосал и започнал да крещи. В същия момент полицейски екип обхождал района. Служителите на реда и преди проверявали Яков и били наясно с криминалното му минало. Направили му забележка, което още повече го разярило. Започнал да ги псува и да обяснява как ще събере цялата полиция в района.

Решен да изпълни заканата си, скитникът се качил на градски автобус и поел към жп гара “Филипово”. Слязъл малко по-рано и от уличен телефон набрал 112. Представил се като Бай Георги и съобщил, че е заложил минни гранати около Централна гара.

Щом получили сигнала, униформени евакуираха хора в района и направиха щателна проверка. Бомба обаче не беше открита и малко по-късно Любомир Яков беше задържан. Пред съда 27-годишният скитник обясни, че страда от алкохолна зависимост и поиска да бъде пуснат, но магистратите прецениха, че трябва да остане задържан. Тъй като вече е имал пробация по друго обвинение, която не изпълнявал, Любомир Яков беше преместен от ареста директно в затвора.

Същият се прочу през 2021 г., когато заплаши с убийство Бойко Борисов и Ива Митева чрез имейли.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>