Районният председател на изключените от БСП Шаренкова и Добрева: Аз ще ги каня пак

12.02.2023 20:02 Павлета Давидова
Общинският съветник Николай Николов е районен председател на БСП в Красно село, където членуват двама от 14-те изключени от партията.
Петър Витанов
Петко Димитров
Николай Бериевски
Петя Михалевска

Младите - остават верни на лявата идея, горди, че са в "черния списък" с другари и приятели

Броени часове, след като издателката на в. "Зема" Светлана Шаренкова и бившата зам.-образователна министърка Ваня Добрева бяха изключени от БСП след решение на конгреса, районният им председател Николай Николов обяви, че няма да ги изолира от партийния живот. Той смята, че двете винаги са работили за партията и отстоявали лявата идея.

"Докато съм председател на структурата в БСП в Красно село - ще продължавам да ги каня на партийни събрания и форуми, защото те са другари и не могат да бъдат изключени неправомерно, противоуставно и с измами", категоричен е Николов, който е и общински съветник в София.

Районният председател защитава и колегата си - общинският съветник Петко Димитров, и евродепутата Петър Витанов, с когото преди време заедно са станали районни председатели.

"Отстраняването на неудобните е последното оръжие на ръководството на БСП в битката за запазване на властта. Първо поколение ликвидатор обаче не може да изключи трето поколение социалист. Нито да скрие факта, че левицата е в плен на шепа хора, за които личните амбиции са по-важни от бъдещето на партията. Съпротивата продължава." Това написа пък Петър Витанов във фейсбук.

"Бях изключен от БСП по поръчение на Корнелия Нинова и кохортата й, защото имах смелостта да отстоявам мнението си по различни въпроси. Оставам верен на лявата идея и ще работя за нея винаги, макар и извън БСП... засега", написа в социалните мрежи Петко Димитров след изключването си и допълни, че лявата идея е вечна.

Бившият председател на Младежкото обединение Николай Бериевски пък коментира, че в БСП отдавна няма единство и демокрация. "БСП, за мое огромно съжаление се превърна в партия със затихващи функции, която е готова на всякакъв вид слугинаж само и само да бъде във властта. БСП се срина електорално до пета политическа сила. И всичко това - благодарение на Корнелия Нинова", критичен е той. Бериевски изтъква, че 10 г. е работил за партията във всяка кампания и винаги се е старал да поддържа добри отношения с всеки другар. И е горд, че е в „черния“ списък с част от приятелите си.

Петя, дъщерята на покойния Димчо Михалевски, която също е сред изключените, се оплака, че гласът на младите не се чува. "И се стигна до колективен и осмислен вик: “Царицата е гола”.

"Днес не могат да ни отнемат идеите, могат да отстраняват хората, не могат да изключват поколенията леви хора, дядовците ни, бащите ни - достойните. Могат да изключат единствено тока на Позитано 20 - и то докато са още там!", емоционална бе тя. Според нея мотивите за изключването нито са верни, нито са легитимни.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>