ГЕРБ иска още 32 млн. лева за двата стадиона в Пловдив. Зико: Трудно е, но ще ги набавим

08.02.2023 13:50 24 часа Пловдив онлайн
Шефът на съветниците от ГЕРБ Йордан Илиев обясни, че внасят предложение, но цифри не коментира.
Феновете на "Ботев" (Пд) ще проведат утре поредното се шествие за Колежа.

 - Местният парламент заседава утре под блокада на агитките на "Ботев" и "Локомотив"

- Няма да ни спре нито студът, нито полицията, категоричен е бултрасът Димитър Петков

Още 32 млн. лева да отпусне община Пловдив за довършването на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Такова предложение внася групата на ГЕРБ на заседанието на общинския съвет утре. Искането е да се отпуснат по 16 млн. лева за всеки от комплексите, а това ще стане под засилено присъствие на привържениците на двата отбора.

"Няма да коментирам никакви цифри. Внасяме предложение на стадионите, но ще го обсъдим тази вечер с групата", заяви пред "24 часа" шефът на съветниците на ГЕРБ Йордан Илиев.

Кметът Здравко Димитров вече знае за готвеното предложение. "Парите се разпределят в три поредни години. Трудно е, но общината ще поеме този ангажимент", заяви той. Според запознати това се прави, след като лидерът на партията Бойко Борисов разпореди да се намери решение за двата стадиона.

Зико приветства намерението да бъдат създадени две комисии. Първата ще прави одит на свършената работа досега и похарчените средства за Колежа. В нея ще има по един представител на групите в общинския съвет, на надзора, на професионалните гилдии и на феновете.

Втората ще наблюдава как върви строителството и разплащането с изпълнителите. След което ще изготвят доклади до местния парламент.

"Нека има прозрачност", каза Димитров. Той обаче обясни, че осигуряването на новите средства не освобождава общинската администрация, градския съвет и феновете да търсят други варианти за финансиране на двата стадиона.

Сесията утре се очаква да бъде бурна, тъй като още в 7,30 часа привържениците на "Ботев" (Пд) се събират пред Военния клуб и се отправят организирано към общинския съвет. Там ще бъдат и привържениците на "Локомотив". И двете агитки ще настояват да бъдат отпуснати пари.

"Няма да ни спре нито студеното време, нито полицаите. Искаме си Колежа", отсече привърженикът на "канарчетата" Стоян Петков. 

Ултрасът от "Локомотив" Димитър Нинов каза, че е време най-после някой да се застъпи и за тях. "Ще стоим, докато не видим резултат", категоричен е той.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>