Тодор Неделев получи наградата "Лъвско сърце"

05.02.2023 20:31 24 часа Пловдив онлайн
Тодор Неделев се развълнува при получаването на наградата си.

Звездата на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев получи специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце" на името на легендата Трифон Иванов. Тя  се връчва от 2016 г., по време на церемонията за Футболист на годината.

 “Миналата година беше най-тежката в моя живот и в кариерата ми. Благодарение на вас по най-бързия начин се оправих след жестоката травма от катастрофата в Грузия. Много съм щастлив, че вчера отново се завърнах в игра. Надявам се да възвърна формата, която мога и да помагам на моя отбор и на националния отбор“, обърна се през сълзи към участниците в събитието халфът на "канарчетата".

Той благодари  д-р Шота Ингороква защото спаси живота му и на д-р Бисер Бочев за положените грижи. Изрази признателност към семейството и приятелката си за оказаната му подкрепа в този тежък за него.

"Вчера, след толкова много време, играх мач. Много съм щастлив. Надявам се да възвърна формата си и да помогна на моя отбор и на националния отбор", добави развълнуван Неделев.

Кирил Десподов вече има хеттрик от награди за футболист номер 1 на България.

Асът на националния отбор и "Лудогорец" спечели с минимална разлика гласуването сред спортните журналисти за най-добър наш играч през 2022-а. Преди това той бе коронясан през 2018 г., когато бе част от ЦСКА, а за 2021-а също бе определен за номер 1.

В оспорвана надпревара Десподов успя да изпревари само с 14 точки заелия второто място Илия Груев.

Нападателят на тима от Разград събра 193 т., а единственият българин, който играе редовно в първенство от топ 4 на Европа - 179.

През изминалата година Груев първо помогна на "Вердер" да се върне в Бундеслигата, а след това да запише добри резултати в нея.

Трети в класацията е асът на ЦСКА 1948 и лидер във временното класиране при голмайсторите на футболния ни елит Ивайло Чочев.

Десподов даде своя принос "Лудогорец" да стане за 11-и път поред шампион на България миналата година и да спечели суперкупата на България. Вкара 6 гола за националния отбор. С 2 от тях се погрижи първо за равенството 1:1 със Северна Македония в Разград, а после и за победата с 1:0 насред Скопие в Лигата на нациите.

За най-добър треньор през 2022 г. бе избран Станимир Стоилов.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>