Борисов в Пловдив: Кметът Здравко Димитров и заместникът му незабавно да подадат оставки! (снимки, видео)

04.02.2023 11:51 Радко Паунов
Бойко Борисов дойде в хотел "Империал" да обяви, че Здраво Димитров трябва да подаде оставка.
Активът на ГЕРБ в Пловдив посрещна вестта с аплодисменти.
Активът на ГЕРБ в Пловдив слуша какво им казва Борисов.
Спас Гърневски заяви, че има много добри районни кметове, които могат да станат градоначалници. И препоръча ГЕРБ на местните избори да не подкрепя кандидатура от друга партия, за да не се повтори историята със Славчо Атанасов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по строителството Пламен Райчев незабавно да подадат оставка. Това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра актива в града на тепетата да съобщи решението на Изпълнителната комисия. Членовете на партията посрещнаха вестта с аплодисменти.

"Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми", посочи причините за исканата оставка на Зико Борисов. Причината е протестите на феновете по строителството на стадион "Христо Ботев", които негодуват от кмета.

"С парите, които осигурихме, си създаваме проблеми. Какво общо имаме с това. Преди месеци на стадион "Ботев" обявих, че Зико няма да е кмет повече. И той тогава пак не беше в Пловдив. Веднъж се месих за пробива до Водната палата, втори път за стадионите,  трети път за панаира. Ами аз не съм кмет на Пловдив, за да решавам проблемите. Той не решава месеци наред проблемите на града", отсече Борисов.

По думите му Здравко Димитров не се справя. И помоли още на следващата сесия съветниците от ГЕРБ заедно с другите групи да решат въпроса, ако градоначалникът не си подаде оставката. 

"Ако ми беше министър, моментално решавах въпроса. Щях да го уволня. Но ако Зико има ангажимент към партията, трябва да си подаде оставката", посочи Борисов.

Той каза, че стадионите "Ботев" и "Локомотив" не ги правят за ГЕРБ, а за хората. 

"Заради подобни хора, които абдикират от ангажиментите си, ние страдаме. Извинявайте, но не сме зидаро-мазачи. Защо на вас да ви се лепи всичкото това недоволство", попита Борисоов.

Той разказа, че Здравко Димитров си е платил членския внос в партията до октомври. "Внесъл е дотогава, защото е разбрал, че след това няма да е кмет втори мандат. Членският внос е по 100 лева. Ако иска, да си ги вземе", отсече лидерът на партията.

Той препоръча на съветниците от ГЕРБ да решат проблема с недоволството на хората за застрояването на зелените площи около Гребната база.

"Казвам всичко това с болка. Зико ми е приятел. Но начинът, по който действа, е недопустим", каза Борисов. При последния си разговор с него, той му отговорил: "Трябва да си обърна внимание!".

"При целите му дългосрочни отпуски и болнични", негодува лидерът.

Той призова съветниците да решат проблема с финансирането на стадионите. "А на следващите победни избори, ще компенсираме общината", обеща Борисов.

И пак се върна на стадионите: "Вместо феновете да се радват, той ги докара до протести. Кой е виновен? Кметът! Ние нямаме инструмент да махаме кметове и ако той сам не се оттегли, моля да го решите този въпрос чрез общинския съвет", препоръча отново Борисов.

Той отговори, че не зная дали Димитров е наясно с неговото  решение. "И не ме интересува, няма да ходя по чужбина да го търся. Последно миналата неделя говорих с него и му казах, че това повече няма да го търпя", припомни Борисов. Той не отрече, че през мандата си Зико е направил и добри неща. Но напрежението към него било огромно.

Искал като дойде в Пловдив на мач хората да се радват, а не да протестират. "Сега всички му искаме оставката. И ако ми е приятел, трябва да го направи.

Попитан кой ще е следващият кмет, Борисов отговори, че е излязъл лош кадровик и няма да се меси този път. Това трябвало да го реши местната структура.

"Имаме много добри районни кметове, които могат да поемат управлението в Пловдив. Кметът трябва да е консенсусен, за да може да работи със съветниците", заяви Борисов.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>