2 екипа медици не успели да спасят момичето, глътнало езика си в междучасие (Обзор)

31.01.2023 21:20 Димчо Райков
Учениците от английската гимназия в Бургас потънаха в скръб заради смъртта на тяхна съученичка.

17-годишна ученичка от 11 клас в Английската гимназия “Гео Милев” в Бургас почина в класната стая. Трагедията се е разиграла във вторник пред съучениците ѝ в голямото междучасие. Два медицински екипа са опитали да спасят детето, но не са успели, научи “24 часа”.

На момичето му прилошало,  припаднало и си ударило главата на твърдо.

Медицинската сестра първоначално свестила ученичката

Пристигнал екип на “Спешна помощ”,  но тя пак изгубила съзнание. Наложило се да викат втори реанимационен екип, но и той не успял да я свести. Вчера още не беше ясно дали е издъхнала в училище или в линейката, която по пътя за болницата била ескортирана от полицейска кола, за да стигне максимално бързо. 

“Няма  инцидент, това е лична трагедия”, каза директорката Жаклин Нейчева.

Тя отрече тиражираните слухове, че момичето е имало вродено заболяване. Според нея припадъкът не е бил провокиран и от спречкване със съученици.

Нейчева отказа подробности около смъртта на ученичката. Причината да издъхне в клас  ще стане ясна след аутопсията, резултатите от която се очаква да излязат днес.

По непотвърдени данни момичето си глътнало  езика.

Предполага се, че това е станало, когато си е ударило главата

Родителите пристигнаха в училището, където разговаряха насаме с ръководството и с полицията.Тъй като девойката е непълнолетна, името ѝ не бе съобщено.

Заради трагедията директорката освободи от занятия учениците. Възпитаниците на гимназията обаче дълго обикаляха около училището, сякаш не можеха да проумеят какво се е случило.

С тях ще работи психолог,

за да преодолеят шока от трагедията, разиграла се пред очите им.

Всичко станало изневиделица и нищо не е подсказвало, че това ще е последната им среща с тяхната съученичка, разказат от училището.

По случая се води  разследване. В първите часове след  смъртта на момичето и от полицията обясниха, че

не е била провокирана от спречкване със съученици

Очакваше се Регионалният инспекторат по образование да излезе с позиция. Оттам обаче  обясниха, че ще се въздържат да говорят,  докато не се изяснят всички обстоятелство около трагедията със 17-годишното момиче.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>