Кое е по-най- (не)достойно: комунистически пожарникар или комунистически следовател?

30.01.2023 06:30
Две гумени ръце постави на трибуната Радостин Василев от “Промяната” като подарък за колегата си от ГЕРБ Георг Георгиев и бе наказан.

Кариерни разлики, чекисти, криптофараони и богати градинари - теми, по които депутатите, които нямат и 100 работни дни, демонстрираха лошо поведение и бяха наказани

Депутатите, чийто последен работен ден е в четвъртък, постигнаха рекорд по брой наказания за няма и 100 дни.

Само за 3 месеца труд и 48 заседания! Най-показателен за лошото поведение бе последният петък, когато бивши министри разсъждаваха на трибуната по интересни теми от близкото и далечното минало.

Например Бойко Рашков от “Продължаваме промяната” и Марин Маринов от ГЕРБ се скараха, след като вторият разкритикува проекта за разследване на главния прокурор на бившия МВР шеф. Маринов съзря в него милиционерщина и го обвърза с незаконния арест на своя лидер Бойко Борисов.

Това вбеси колегата му от “Промяната”, който взе да подвиква от банката: “Браво! Кой си ти, бе? Младежът не знае къде се намира”. А после му отговори и от трибуната, за да разберат и телевизионните зрители дълбоките кариерни разлики. “Когато говорите за милиционерщина, засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерското училище в Пазарджик. Аз не съм го завършил. Уважавам всяка професия, включително и хората, които се занимават с пожарогасене, но предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар. Бойко Борисов е излязъл точно на това правно основание от МВР, че не иска да напусне БКП”, каза Рашков. И така си заслужи порицание от водещия заседанието Йордан Цонев.

Забележка пък получи Георг Георгиев от ГЕРБ, който отвърна на Рашков: “Вие сте прав да се сърдите, че ви наричат милиционер. Вие сте жив чeкист. Промените, които предлагате, ще засегнат ли градинари, или хора, които искаха да продадат българската енергетика, или хората в най-голямата криптоизмама, или един криптофараон, Криптомир чух, че го наричат”, попита Георгиев. После бившият зам.външен министър изпусна неприлична дума вместо чекист, за което и бе наказан.

Две гумени ръце постави на трибуната на НС Радостин Василев от “Промяната”. Бившият спортен министър обяви, че са подарък за Георгиев, който имал афинитет да целува ръце, а лекцията по НПК на Рашков го довела до “тежки психически разстройства”. Така и някогашният човек на Слави Трифонов, а сега на Кирил Петков си заслужи забележка.

Това бе второ наказание за Василев в този парламент, което го постави начело в черната класация. През декември той си навлече санкция заради думите, че “към момента корпоративно-мутренското ръководство участва и в пленарна зала” заради хартиената бюлетина.

Забележка “за цялостно творчество” в петък отнесе и зам.-шефът на “Възраждане” Цончо Ганев. По време на дебата за закона за защита от домашното насилие той нарече ДБ и ПП “хрантутници” и “грантаджии”. А Никола Минчев бе изумен от израза му “пляскам по дупЕто”.

През януари пък Маноил Манев от ГЕРБ бе наказан, защото обясни на Михал Камбаров от ПП, че да “да си отгледаш брада, не означава да имаш достойнства”.

Нито една забележка в този парламент няма депутатът Христо Петров, по-познат като Ицо Хазарта. В предходното НС той държеше второто място по лоша дисциплина. Особено след като си направи селфи в пленарната зала, в което показва среден пръст на фона на депутатите от ГЕРБ.

Този парламент ще остане в историята и като “най-страстния”, след като депутатите на няколко пъти стигаха почти до бой. Най-много страсти се разгоряха заради Изборния кодекс, въглищните централи и плана за възстановяване и устойчивост.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>