Наказаха и Радостин Василев от "Промяната" за гумени ръце на трибуната

27.01.2023 11:58
РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Георг Георгиев от ГЕРБ също получи забележка

Реплики за градинари, криптоизмами, енергетика и  гумени ръце влязоха в употреба по време на дебата за НПК. Логично много от изказванията бяха чисто политически и предизборни. Трима депутати пък получиха и наказания. Първо беше Бойко Рашков с порицание, после Радостин Василев, също от "Промяната", и Георг Георгиев, получиха забележки. 

Първо Георг Георгиев се обърна към Бойко Рашков с думите:. "Вие сте прав да се сърдите, че ви наричат милиционер. Вие сте жив чикист. Промените, които предлагате, ще засегнат ли градинари, ще засегнат ли хора, които искаха да продадат българската енергетиката, ще засегнат ли хората в най-голямата криптоизмама, ще засегнат ли един крипофараон, Криптомир чух, че го наричат", попита Георг Георгиев.  

Радостин Василев от "Продължаваме промяната" сложи две гумени ръце на трибуната. За тях той после получи наказание. Василев помоли Рашков да се въздържа от толкова тежки изказвания, защото "те водели до психични разстройства някои хора".

"Тези две ръце съм ги донесъл за Георг Георгиев, защото той има афинитет да целува ръце", обясни Радостин Василев. 

Атанас Атанасов от ДБ обяви, че подкрепя проекта на Рашков. Според него трябва да се даде възможност на разследващите органи да започнат производство, но разбира се, под наблюдението на прокурора. 

Вежди Рашидов пък се скара на депутатите да не носят гумени ръчичики, а да отидат в други детски градини.

"Може би си мисли, че като е пуснал брада, няма да го разпознаят на снимката, когато целува", отговори Рашков на Георг Георгиев.

 Маноил Манов апелира депутатите да си спомнят закони, един от тях бил законът за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

"Един комунистически следовател два пъти повтори: Предпочитам да съм комунистически средовател. Само знам, че на този човек му предстои "Да България" да му даде да е водач на листа, ако е вярно, че ще се явяват заедно. Чистит да ви е", обяви Маноил Манев.

Според Радомир Чолаков Бойко Рашков бил живото олицетворение на хората, че не се готови за демокрация. Десислава Атанасова пък поиска да се наложи по-тежко наказание на Бойко Рашков. Преди два часа той получи порицание.

Вие сте най-яркото доказателство, че комунистическият режим съществува, каза тя. Маноил Манев също поиска Рашков да напусне залата, а "за секс играчките няма да си говорим", добави той. 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>