Задържаха учител заради връзка с 14-годишно момиче в Асеновград

26.01.2023 20:39
СНИМКА: Pixabay

Имали са сексуален контакт, твърдят родителите

Родителите на 14-годишно момиче подадоха сигнал за връзка на дъщеря им с учител в Асеновград. Според семейството педагогът е имал сексуален контакт с непълнолетна им дъщеря. Разбрали за това от дългата им кореспонденция в социална мрежа. Полицията и прокуратурата са сезирани. Тази вечер учителят по математика беше задържан за 24 часа в полицията в Асеновград, предаде БНТ.

Родителите разбират за смущаващата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години, когато момичето било на 13. Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но родителите намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им и от там прочели всичко.

"Много е трудно като родител да четеш такива чатове с 13-14 годишно момиче, има сексуални неща, които са много стресиращи. Всичко се вижда ясно в тия чатове, че учителят я притиска, натиска. Той се казва Атанас Басмаджиев от Асеновград. Преподавал е до седми клас", разказа бащата на момичето.

Адвокатът на семейството е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По-късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт между двамата.

"Извършени са  блудствени и сексуални действия от неин преподавател в училището, в което учи. В момента тече разследване и очакваме адекватна реакция на правораздавателните органи в България", заяви адвокатът Борислав Мазнев.

"От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си - нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител", съсипан е бащата.

Самият преподавател вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът.

"Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента", разказа Басмаджиев.

От училището също не желаят да коментират случилото се преди разследващите да се произнесат относно истинността на чата. Когато информацията  е достигнала до директорката, тя сама е подала сигнала към полицията.

"Лицето, срещу което е насочен сигналът, е в районното полицейско управления в Асеновград и работят с него. Предполагам в утрешния ден ще имаме повече информация, когато бъдат докладвани в пълнота материалите", каза Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.

На този етап от проверката няма данни учителят да е имал подобни отношения и с други ученици.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>