Зам.-кмет на Пловдив: Фенове на "Ботев" крещяха към мен: Крадец, ще те пребием!

26.01.2023 20:03 24 часа Пловдив онлайн
Зам.-кметът Пламен Райчев
Стадион "Христо Ботев", около чието строителство непрекъснато гърмят "бомби".

Стадионът ще стане, но не желая повече да се занимавам с този обект, категоричен е Пламен Райчев

Крадец, мошеник, ще те пребием! 

Тези заплахи към зам.-кмета по строителството на Пловдив Пламен Райчев отправили 20-ина маскирани фенове на "Ботев" на 15 януари, потвърди пред "24 часа" той. По тази причина Райчев се отказва да ръководи строителството на спортния обект, около който напоследък гърмят скандали.

Инцидентът станал на самия строителен обект. "Кметът Здравко Димитров ми се обади и каза да отида на стадиона. Той също беше там с двама-трима привърженици на клуба. В 14 часа пристигнах. Почнахме да гледаме сектор Г, после се преместихме на друг. Изведнъж телефонът му звънна и Димитров ме помоли аз да остана, че на него се налага да тръгне. И тъкмо минавахме към сектор А, когато изскочиха 20-ина души и започнаха да крещят към мен, да обиждат и да заплашват", описа Райчев. Той уточни, че не са го нападали, а само са отправяли закани за саморазправа. Прозвучали и думи като "Козирка или смърт", очевидно ставайки дума за изграждането на козирката на централната трибуна.

"Не влязох в разпра с тях. Само им казах: "Момчета, аз съм заместник-кмет и изпълнявам заповеди. И си тръгнах. До мен беше Цецо Павлов, пълномощник на Илиян Филипов, който строи стадиона", върна лентата Райчев. 

Той твърди, че чашата кипнала след този случай. Но поясни, че от самото начало на строителството преди няколко месеца също бил заплашван. Пращали му закани по вайбър, обаждали му се от скрити номера.

"Тогава подадох сигнал в Криминална полиция, не са ме уведомили докъде са стигнали. Но след последния случай действително се чувствам много заплашен", твърди Райчев. 

Убеден е, че обектът ще стане. "Има кой да го движи, аз не съм незаменим. Ще има консултативен съвет с други колеги като Георги Титюков и общински съветници. В никакъв случай не се отричам от свършеното досега. Но не искам повече да се занимавам с тези хора. Много трудно се работи. Когато има много умници, работата буксува", коментира зам.-кметът по строителството.

Казва, че една трета от подчинените му специалисти са ангажирани със строежа на стадион "Христо Ботев". Натоварил допълнително и главния инженер на общината Юлиан Попов. "И накрая всички нападки върху мен. Аз съм последният човек, който може да бъде пречка за реализирането на обекта. Но истината е, че парите за него не стигат, защото непрекъснато феновете искат нови и нови неща. А това са средства", допълни заместникът на Здравко Димитров. 

Заради напрежението много специалисти в строителната дирекция на общината вдигали ръце. "Исках да включа още инженери и юристи. Категорично отказаха и предупредиха, че ще напуснат", добави той.

За последните заплахи е сезирал прокуратурата.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>