Засекретиха делото на Александър, обвинен в убийството на мъжа си в Стамболийски

26.01.2023 16:00 Никола Михайлов
Съдебната охрана доведе Александър Радев с маска в залата.

Роднините на Андреас Ропел поискаха 450 000 лв. за неимуществени вреди

Делото срещу 45-годишния Александър Радев, обвинен, че след пиянски скандал е убил съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски, ще се проведе при закрити врата. Съдия Нина Кузманова прецени, че има реална опасност да бъдат разгласени факти от интимния живот на страните, ако процесът бъде проведен публично. Радев беше доведен в залата на Окръжния съд с маска, която отказа да свали до края на разпоредителното заседание, защото се притеснявал.

През 2020 г. Александър Радев и Андреас Ропел сключили брак в родината на втория - Германия. Двамата мъже живеели в София, но решили да се преместят в Стамболийски, където 45-годишният имал наследствен имот.

Семейството пристигнало в по-малкия град на 3 май м.г. По думите на Радев, двамата просто са пренасяли част от багажа си. На следващия ден мъжете отишли на пазар, след което се прибрали и седнали да пият. Под влиянието на алкохола избухнал скандал.

Според прокуратурата Александър Радев взел нож и намушкал партньора си. Осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112. Мъжът придружил Ропел в болница, но нараняването се оказало прекалено тежко и германецът издъхнал.

Александър Радев и Андреас Ропел често се карали, а разправиите им стигали и до физическо насилие. Българинът е осъждан за палеж, но е реабилитиран.

Адвокат Димитър Будаков направи и опит да извади клиента си от ареста. “Той е човек, отдаден на интелектуални занимания. Не създава опасност за околните”, заяви той и посочи, че Радев се занимава с музика и има звукозаписно студио. Доводите на защитата обаче на успяха да убедят съдия Нина Кузманова и мярката за неотклонение на Александър Радев остана “задържане под стража”.

В залата присъстваше и майката на подсъдимия Елена Николова. Тя е упълномощена като негов защитник, но Радев пожела да го представлява само адвокат Будаков.

По време на процеса бяха приети 3 молби за конституирането като частни обвинители и граждански ищци на родителите и брата на Андреас Ропел. Тримата искат по 150 000 лв. от Александър Радев за нанесени неимуществени вреди.

Делото ще продължи на 23 февруари с разпит на свидетели.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>