Стоян Таслаков се сравни с Ахмед Доган: Аз съм вторият политик, на когото е вадено оръжие

25.01.2023 13:15 Весела Бачева
СТОЯН ТАСЛАКОВ

Депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков се сравни с почетния председател на ДПС Ахмед Доган след вчерашното си нападение.

"Аз съм вторият политик, на когото е вадено оръжие. Помните кой е първия - Доган", каза Таслаков в кулоарите на парламента.

Две жалби срещу Иван Белишки е подал до момента заплашеният от него депутат на "Възраждане" Стоян Таслаков, обясни той.

"Явно е имал пистолет в чантичката си, след което извади оръжието и аз реших, че трябва по някакъв начин да го обезвредя. Влязох в най-близкия магазин, защото там е по-тясно пространството и аз очаквах там да има свидетели. Той ме последва, преследваше ме с оръжието, влезе в магазина и там стана едно спречкване, аз успях да му хвана ръцете. Стана нещо като сблъскване, при което казах на хората в магазина да звъннат на 112. Той се отказа, отскубна се и побягна", разказа Таслаков.

Първите заплахи, които Таслаков е получил от Белишки, са били по месинджър. Дошли са, когато преди два месеца депутатът съобщи, че кметът на Стамболийски е бил арестуван по негов сигнал. Тогава Таслаков е подал жалба срещу него, но не е отговорил на съобщенията му.

След това миналата седмица е имало спречкване.

"Тогава ме срещна с колежката Искра Михайлова, прибирайки се от една конференция, на същото място почти. Тогава само ме блъсна и обиди, заплаши ме за живота ми пред свидетел. Подадохме веднага втора жалба от миналата седмица, пак до полиция и прокуратура, увериха ни, че лицето ще бъде задържано, но ето, че вчера не беше задържано", разказа депутатът от "Възраждане".

Двата инцидента са се случили в София на ул. "Нишава", където е жилището на Таслаков. Той сподели, че полицията е дошла половин час, след като е бил подаден сигналът. Не е убеден дали Белишки го е засякъл случайно, или го е причаквал, тъй като в писмените заплахи, нападателят му е казал, че знае адреса му.

Както "24 часа" писа, миналата година друг депутат на "Възраждане" също бе заплашван. Става въпрос за Климент Шопов от Сливен, който е първи мандат в парламента. Той също е бил заплашван от Белишки, обясни Таслаков.

"Миналата година и наш колега съмишленик Климент Шопов също е имал сигнал. Защитавайки един циганин от Сливен, този човек е искал да осъществява атаки срещу него, да пали неговия дом и нашият колега от "Възраждане" е защитил циганина, след което е подал сигнал", обясни Таслаков предишния случай.

Според него причината за агресията на Белишки е сигналът срещу кмета на Стамболийски и е политическа, а не лична.

"Освен връзка, че са една партия кметовете от ГЕРБ, друга връзка не виждам", каза Таслаков.

На 25 ноември 2022 г. е входирана първата жалба на Таслаков срещу Белишки.

Без наранявания се е отървал от свадата депутатът. Той самият се похвали, че е успял да парира нападенията на сина на кмета на Панагюрище, както и че има бойни умения, защото тренирал най-различни спортове.

Писмено Белишки е заплашвал и близки на семейството на депутата. А Таслаков обясни, че след вчерашния инцидент много хора са се свързали с него и са разказали, че Белишки е заплашвал и тях.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>