Феновете на "Ботев" (Пд) настояват кметът да замрази плащанията по Колежа

23.01.2023 12:41 24 часа Пловдив онлайн
Представителите на "жълто-черните" фенове Михаил Манолов, Живко Стамболиев и Борис Гиздаков показват некачествено строителство на Колежа.

Феновете на "Ботев" (Пд) настояват кметът да замрази плащанията по Колежа до изчистването на нередностите. Това обявиха техни представители в открито писмо до него и медиите. Ето пълния му текст.

"Уважаеми г-н Димитров,

На 22.01.2023 г. КПБП, сдружение „ПФК Ботев” и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка
за довършване строителството на стадион „Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес, както и опасността от неправомерно разходване на обществен ресурс, който впоследствие не може да бъде възстановен, ви призоваваме незабавно да разпоредите прекратяване на всички разплащания към изпълнителя на обществената поръчка ДЗЗД „Колежа” до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.
Очакваме да разпоредите вътрешна проверка въз основа на изнесените факти и обстоятелства, резултатите от която да обявите публично.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК."

"Задържали сме 3 млн. лв. от плащанията и ще ги преведем на фирмата изпълнител чак когато всички нередности бъдат отстранени", коментира за "24 часа" кметът Здравко Димитров. 

Строителят на обекта Илиян Филипов посрещна спокойно искането на феновете за спирането на парите.

"Няма проблем, ако общината вземе това решение. Тогава тя ще изпадне в несъстоятелност по договора между нея като възложител и мен като изпълнител. Аз веднага ще прекратя контракта и ще се оттегля. Нека тогава търсят друг, който да направи Колежа", заяви Филипов. Той добави, че за него това е най-добрият вариант.

"През последните две години всяка сутрин се събуждам и се псувам, че се наех да изградя  стадиона. След помията, която се изсипа върху мен през последните два дни, мисля, че има заинтересовани хора Колежа да не стане", заяви Филипов. Той добави, че не е платил на свои подизпълнители заради некачествено строителство и ще го направи, когато го оправят.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>