Феновете на "Ботев" (Пд) бесни за стадиона, излизат на нов протест (снимки)

22.01.2023 15:38 Румен Златански
Михаил Манолов, Живко Стамболиев и Борис Гиздаков дадоха пресконференция в хотел "Империал" за стадион "Христо Ботев". Снимки: Авторът
Феновете показаха снимки, които илюстрират нередностите при изграждането на стадиона.

Цените на някои строителни материали предизвикват смущение, твърдят привърженици

Привържениците на "Ботев" (Пд) са готови да излязат на нов протест заради проблемите около изграждането на клубния стадион. Това обявиха на брифинг техните представители Михаил Манолов, Живко Стамболиев и Борис Гиздаков.

Най-голямото им притеснение е, че според последните документи ще бъдат пуснати в експлоатация само две трибуни - "А" и "В".  За останалите не се знае кога. Те обвиниха община, че е променила проекта, според който е трябвало да бъде пуснат в действия целият стадион.

"Има опасност "Колежа" да не бъде завършен изцяло. Така той е на път да се превърнe в паметник на глупостта, както градския стадион", заяви Борис Гиздаков. Той добави, че футболният клуб е обявил, че няма да се завърне да играе на стадиона, докато не бъдат пуснати в действие всички трибуни. Представители на феновете показаха множество дефекти в строителството на стадиона, който се изгражда от фирма ПИМК.

"Настояваме община Пловдив да задължи строителя да премахне всички пропуски, тъй като става въпрос за сигурността и удобството на зрителите", отсече Живко Стамболиев. Михаил Манолов добави, че при представените им документи е установено сериозно завишение на цените на някои материали, които предизвиква смущение.

Феновете ще настояват да бъде свикана сесия на Общинския съвет, на която съветниците да вземат решението 12-те милиона лева, които общината изтегли като заем за стадиона, да бъдат изразходвани изцяло за изграждането на козирката на спортния комплекс.

Ето още какво искат феновете.

- С отпуснатите 37 милиона лева  да се направи цялостна козирка и стадионът да бъде лицензиран за мачове от Ефбет Лига.

- Качествено изпълнение на строителството. Изпълнителят да приведе обекта в нормален вид, който да не е опасен за зрителите. Всичко да стане за негова сметка. Според запалянковците в момента няма никакъв контрол от възложителя и надзора.
 -  Да бъде предоставена пълна документация и строителят и възложителят на обекта да кажат кога ще бъде готов, с конкретни дати и срокове, както и подробен план за действие.

- Някой да обясни защо парите не стигат за цялостна козирка.

- Община Пловдив да осигури средства за цялостно завършване на стадиона.

В петък кметът Здравко Димитров посети стадиона и призна, че има недостатъци в строителството, но увери, че ще бъдат остранени.

В същото време сред обикновените пловдивчани има сериозно недоволство от огромните суми, които се влагат в двата стадиона - "Христо Ботев" и "Локомотив". 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>