Тони Димитрова научи, че се е “разделила” с голямата си любов, докато репетира в ролята на прасенце

11.01.2023 18:03 Димчо Райков
Тони Димитрова ще почерпи в театъра на 10 януари за 60-годишния си юбилей
Тони Димитрова със Стефан Диомов, който я открива за голямата сцена.
Тони Димитрова в дует с Орлин Горанов

Току-що слязла от подиумите около Нова година и с над 100 концерта зад гърба си през 2022-а, Тони Димитрова продължава с изявите си в театъра. Обичаната бургаска певица репетира за  нова роля - от този месец ще играе  прасенце в пиесата “Съвършено проста история” на украинската авангардна  авторка Марина Ладо. Поставя  я  шефът на бургаския театър “Адриана Будевска” Борислав  Чакринов. Той поканил Тони за ролята.

Героите в пиесата са хора и животни, които по свой начин третират обикновените неща, пречупени през призмата на общочовешките ценности. Прасенцето, което певицата играе, е

заклано от стопанина си и после  възкръсва като ангел

“Ех, стопанино, аз толкова те обичах, а ти ме закла право в сърцето”, проговаря Тони чрез четирикракия си герой и прави паралел с живота на хората. 

“Това не са ли ситуации в живота - обичаш някого, а той те пробожда в сърцето. Като прочетох тази реплика, очите ми се насълзиха”, споделя Тони.

И докато репетира, научава, че е сполетяна от “голяма драма”. В почивките включва  телефона си и разбира, че се е разделила с последната си голяма любов - д-р Мирослав Обрейков. Един след друг сайтове съобщават за изчерпаната връзка на певицата с бургаския хирург. Някои дори прибавят за по-убедително “по взаимно съгласие”, сякаш са били женени.

“Ужасих се, дойде ми като гръм от ясно небе. Това е безумие! 

Каква раздяла, какви пет лева?! С доктор Миро сме големи приятели, но нищо повече

С него се познаваме от две години - били сме заедно по ресторанти, на рождени дни, в компании и не сме се крили  от никого. Наскоро даже бяхме заедно в Италия с сприятели”, диви се Тони на виртуалната си “раздяла” с доктора.

Тя е гърмян заек и бързо превключва на работна вълна, но ѝ е мъчно за д-р Обрейков.

“Аз съм свикнала на тези работи. Но той не  заслужава заради  мен да бъде забъркван в такива жълтини. Чуствам се неловко”, ядосва се изпълнителката на “Ах, морето”.

“Раздялата” идва дни преди рождения ден на Тони  - 10 януари, когато навършва 60 години:

“Няма да правя всенародни тържества, ще почерпя в театъра”

От две години, откакто е починал брат ѝ Йордан, певицата отбягва всякакви пищни празненства за рождения си ден. Всъщност именно покрай ковида на брат си тя се запознава с д-р Обрейков.

На празника си певицата ще е с дъщеря си Магдалена, която след това се прибира в София, където учи криминалистика. А за юбилея си Тони е решила да си подари през февруари едно пътуване до Лондон, за да гледа спектакъла на АББА. Стефан Диомов го гледал през октомври и специално ѝ се обадил да ѝ каже колко е вълнуващ.

Тони Димитрова отсега

планира голям концерт в зала 1 на НДК на 1 юни

Надява се  отново да е с Разградската филхармония под диригентството на Левон Манукян, с когото пожъна голям успех преди пандемията с турнето “Моите неизпратени писма”. Събрала е и достатъчно песни за  нов албум, но още не е решила кога ще го издаде.

Обмисля и книга с разкази за живота си и дори публикува два от тях във фейсбук, за да види реакцията на читателите: “Съзнавам, че има и много ласкатели, но у голяма част от отзивите усетих искрено одобрение, което ме окуражи”. Но с типичния си непринуден стил  бърза да уточни, че графоманията не е присъща на характера ѝ.

“Ако реша някога да издам спомените си, няма да кажа, че съм писател”,

категорична е певицата. Като актриса се чуства комфортно. Прасенцето от “Съвършено проста история” е седмата ѝ роля в театъра. Най-трудно ѝ било да  играе Джуди Гарланд в “Под дъгата”, която бе поставена в бургаския театър през 2018 г. Ролята ѝ е на нестабилна жена, подвластна на алкохола и наркотиците.

Преди предпремиерата на “Диагноза: Едит Пиаф” вдига кръвно от вълнение и припада, но на сцената се представя чудесно. Преди това е изпяла 700 пъти песните на легендарната френска певица, а специфичният ѝ тембър ѝ пасва страхотно. Оттренирала е и ударите с шамар, без да отпуска с всичка сила ръката си, така че партньорът ѝ на сцената да не го боли.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>