Втора извънредна сесия в Пловдив за панаира пропадна, ГЕРБ и БСП пак не дойдоха (обновена, видео)

09.01.2023 09:12 24 часа Пловдив онлайн
Съветниците в залата са само 19.

Манол Пейков от ДБ призова за блокада на общото събрание на "Пълдин Туринвест"

"Мафия", скандират присъстващи в залата граждани

Втора извънредна сесия на местния парламент в Пловдив пропадна за дела на Варна в панаира. Както на 3 януари, така и сега съветниците от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не дойдоха.

Повече от 10 минути продължи регистрацията на присъстващите, но накрая се оказаха само 19, а за да има редовно заседание са нужни поне 26-има от общо 51-членния общински съвет.

След като председателят Александър Държиков обяви, че отлага сесията, от залата се чуха освирквания и викове "Оставка" от страна на протестиращи граждани.

Държиков обаче уточни, че отлага заседанието за 10 часа, когато отново ще бъдат преброени присъстващите съветници в залата. В уреченото време се събраха само 22-ма, което отново е недостатъчно за кворум.

Председателят прочете имената на присъстващите, като от ГЕРБ беше само той. Другите в залата бяха от "Демократична България", "Кауза Пловдив", "Съюз за Пловдив", двама от ЗС "Ал. Стамболийски" и двама нечленуващи в групи.

От ГЕРБ отсъстваха 16 съветници, от "Автентична лява БСП" - 7, двама от земеделците и трима от нечленуващите в групи.

"Закривам заседанието, което всъщност не е и откривано", каза Държиков. А присъстващите в залата граждани започнаха да скандират "Мафия".

Преди дни градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев коментира, че нямат намерение да участват в политическия пиар на "Демократична България", която е довела лидерите си в Пловдив.

В края на проваленото заседание бившият депутат от ДБ Манол Пейков призова за блокада на хотел "Санкт Петербуг", където по обяд ще ще проведе общото събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест". 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>