Простак ли е Слави? Той сравни по важност Лена с Мата Хари и припя за запека на Хазарта

06.01.2023 22:30
СЛАВИ ТРИФОНОВ
ИВАН ХРИСТАНОВ
ЛЕНА БОРИСЛАВОВА

Сценаристите му обявиха пошлата песен за авто- биография на бившата говорителка на Кирил Петков, но и отрекоха авторство

Простащина или сатира е песента, която сценаристите на Слави Трифонов посветиха на Лена Бориславова - бившата говорителка на премиера Кирил Петков и настоящ важен фактор в партията "Продължаваме промяната".

Този спор превзе и парламента, и социалните мрежи, след като клипът, в който най-мекото определение за Бориславова е “гладна хиена”, бе пуснат по телевизията на Трифонов.

Това не е песен за Лена, а ритуалното насилване на “чуждата” жена, за да унижиш чрез нея врага.

Насилването, чрез което дори когато те няма, той - врагът - ще усеща тежестта на срама, коментира депутатът от “Промяната” Иван Христанов. Той бе един от малцината в ПП, който в четвъртък не се включи в интернет акцията в защита на Бориславова. Направил го, за да не донесе още хиляди гледания на клипа в ютюб.

Заедно с Христанов и други депутати дебело подчертаха вината на Трифонов, че с текста обижда не само бивш коалиционен партньор, но и жена.

Слави, чиито сценаристи отричат авторство на стиховете, пък се защити по странен начин. Като припомни запис от миналото лято, на който се твърди, че се виждат Бориславова и Кирил Петков пред частна квартира. И сравни този скандал с клиповете на премиерката на Финландия Сана Марин от парти, след които се повдигнаха съмнения, че взема наркотици. За да се оневини, тя се подложи и на тест.

Привържениците на Сана Марин обвиниха критиците ѝ, че проявяват сексизъм. Но при всички положения в страна, която е на пето място по свобода на словото, ясно си дават сметка, че Сана Марин, преди да е жена, е министър-председател. И че прагът на лична неприкосновеност на заелия висш държавен пост по условие е нисък и личният му живот е от особена важност за цялата общност, написа Трифонов във фейсбук. Разликата между двата скандала била, че

финландският премиер, за разлика от Кирил Петков, отговорил на неудобните въпроси

Трифонов специално сравни случая с Лена със скандала “Мата Хари” с бившия премиер Бойко Борисов. След публикуването на кадри от спалнята му лидерът на ГЕРБ обяви, че са правени от дама, която нарече Мата Хари.

Изключително важно е дали по-предишният министър-председател има къща и дете в Барселона и коя е Мата Хари.

Изключително важно е дали предишният министър-председател има любовни отношения с шефката на кабинета си и годеница на председателя на Народното събрание, разясни тезата си Слави.

Обяснение за бурните реакции срещу клипа Трифонов пък намери не в бруталния текст на песента, а в това, че го мразят.

Разбирам, че да търсиш истината е трудно. А да мразиш Трифонов, е лесно - правили сте го хиляди пъти.

Сексизъм в думите видяха жените на “Промяната”. Не можем да позволим интелигентните, смели млади жени на България да стават жертва в публичното пространство на неуспели в политиката шоумени с амбиция на “мъжкари”, каза колежката Деница Симеонова.

Калина Константинова пък съзря причина за малкото жени в политиката: Отговорът вече ви е ясен. Колко жени могат да понесат това? Колко семейства? Колко приятели? Ще ви го кажа от личен опит: малко. Много малко.

Дали песента е простащина, или сатира, ще се реши в съда, тъй като Лена Бориславова ще съди сценаристите на 7/8. Иначе самият Трифонов я определи като “хумор”. От ПП описаха него и подчинените му като провален политически шоумен и група неосъществени сценаристи.

В отговор на новината за съдебното дело Слави Трифонов сподели песента в профила си във фейсбук с думите: Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за Капитан Андреево и за мафиоти има и хумор. Нека се посмеем заедно.

В защитната теза на бившия коалиционен партньор на Петков влезе и сравнение с песента на депутата от ПП Христо Петров.

Значи, “Уморена кака Лена” е сексистка песничка, но не е сексистко, когато “Депутатът Христо” пее, че гласът на една жена в парламента му лекува запека. “Шефке, мно’о ме кефиш с тия твоите цайси./ Заклевам се, при други обстоятелства - сеш’ се? Найси!”

А това високохудожествено внушение не е ли пошло:

“Тва е една мистерия - как успя да го поемеш целия?/

Едновременно на Дългия и на Дебелия”,

написа още Трифонов.

Като не можеш да обориш опонентите си с аргументи, ги подкарваш с личностни нападки. Да, ама политиката не е селски мегдан, написа Ивайло Мирчев.

Не знаехме за съществуването на това произведение, не знаем неговия автор, не знаем кой стои зад това нещо. То е музикално, но не знаем кой пее, кой се е постарал така, че в това CV да се види всичко важно, оправда се пък Филип Станев в “Шоуто на сценаристите”. Ивайло Вълчев все пак предположи, че авторите са “простаци” и “пълни идиоти”. Обяснява и че песента всъщност е CV на Бориславова.

Като второстепенен герой за кратко в творбата се явява и бившият министър-председател Кирил Петков, наречен “Киро шоумена”.

В дебата се включи и водещият по Би Ти Ви Николаос Цитиридис, който прави вечерно шоу на мястото на напусналия телевизията Слави Трифонов.

Като почнах шоуто, едни ми казваха “Ей, византиец, никога нема да станеш като Слави”. Радвам се и дано. Един стига и даже е отгоре, написа Цитиридис в социалната мрежа.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>