Иван Демерджиев за полицая трафикант: Има данни, че го е правил и преди

05.01.2023 17:28 Весела Бачева
Министър Иван Демерджиев бе повикан в парламента, за да коментира случая с полицая, задържан за превоз на мигранти.

Има данни, че полицаят трафикант е превозвал мигранти и друг път, стана ясно от думите на служебният МВР министър Иван Демерджиев в кулоарите на парламента.

Дал е данни, че е участвал и друг път. Успели сме да съберем достатъчно много оперативна информация, покрай този случай да привлечем още хора към наказателна отговорност и ще го направим, посочи Демерджиев. Той бе повикан от депутатите по-рано днес, за да дойде и да обясни за случая, при който служител на МВР бе заловен да превозва 31 бежанци с бус от Бургас.

Полицаят е в системата от 3 години. Обяснението му за случката е, че е имал кредити.

Няма данни други полицаи да са участвали. Напротив - той е установен точно от колеги, които са го спрели и задържали. Следен е от Бургас до мястото, където е спрян, каза министърът. Той похвали полицаите, които са го задържали, и ръководителите му, които са го отстранили от длъжност.

Униформата и служебната карта не пазят никого, а само задължават служителят за пази честта на МВР, посочи той.

В момента се готви мащабна акция, която ще бъде на територията на страната и извън нея. В хода на подготовката за нея се е появила информация, че предстоят подобни превози.

Ние не можем да стоим и да бездействаме, да чакаме акцията. Когато се случва нещо в реално време, ние реагираме, обясни Демерджиев.

Когато имаш натиск от порядъка 60-90 хиляди и си пропуснал повече от 20 000 през страната, а ние до момента сме допуснали по-малко от 14 000 и сме ги заловили при натиск от над 160 000, хора, които не са си подали оставката тогава, да искат моята е меко казано цинично, коментира министърът. Оставката му бе поискана и от ГЕРБ, и от БСП.

Маршрутите на каналджиите се променят постоянно.

Основно те действат от турска територия, там са съсредоточени паричните потоци, които обслужват тази противозаконна дейност, обясни още министърът.

По случая с издирвания от Русия журналист Христо Грозев, министърът обясни, че от Русия все още не са дали официална информация по случая.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>