Бейби бум в политиката и музиката тази година

31.12.2022 23:00
Антония Петрова със семейството й СНИМКИ: ФЕЙСБУК И ИНСТАГРАМ
Азис се радва на сина си.
Емилия роди трето дете.
Цвети Пиронкова пак бута количка.
Иван Звездев и дъщеря му си мерят коремчетата.
Мона Гочев чака второ дете.

През 2022 година на Земята се роди 8-милиардният човек. Той не пое първата си глътка въздух в България, нито пък е някое от бебетата, за които ще прочетете в тази статия. И тя въобще не е за момиченцето от Манила. Тук ще прочетете на кои известни личности в България животът тази година е станал по-шумен, по-щастлив и мирише на бебе, защото са станали родители. Или пък баби и дядовци.

Бойко Борисов има внучка –

Виктория

След като вече беше познал сладостта на това да има внуци от мъжки пол (6-годишния Бойко и 4-годишния Иван), бившият премиер Бойко Борисов получи и привилегията да бъде дядо на момиче. Дни след победата на партията му ГЕРБ в парламентарните избори дъщерята на Борисов - Венета, роди момиченце, което нарече Виктория.

Искрен Арабаджиев стана

татко за втори път

Още едно политическо бебе проплака тази година. Депутатът от “Продължаваме промяната” Искрен Арабаджиев стана татко за втори път в края на ноември. Малката София пое първия си дъх в частна клиника в столицата.

Яне Янев кръсти

дъщеря си Яна

Бившият депутат и лидер на партията “Ред, законност, справедливост” Яне Янев се сдоби с дълго чакана рожба. В средата на декември стана ясно, че съпругата му Галя го е дарила с дъщеричка, която решили да носи името на баща си – Яна Янева Янева. Двамата са женени от 2011 година.

Азис изненада всички с

новината, че има син

“Да станеш баща за втори път на 44 години, е благословия! Момче е.” Така Азис сюрпризира всички с новината, че има син. Статусът е от месец май, но и до днес звездата крие коя е майката на бебето, как се казва то и кога е родено. Голяма част от феновете му тогава приеха този пост по-скоро като провокация от страна на певеца. Медии започнаха да спекулират, че момченцето е кръщелник на Азис и той е не биологичен, а духовен баща на пеленачето. Оттогава до днес обаче Азис продължава периодично да публикува кадри с бебето и да отбелязва в описание #prouddad (горд баща), #family (семейство), #son (син), #babyBoy (момченце). Фолк звездата има и дъщеря – Рая, която вече е тийнейджърка.

Фолкпевицата Емилия

роди трето дете

Едно от най-чаканите събития във фолксредите бе появата на третото бебе на певицата Емилия. Тя и настоящият съпруг Жорж Башур се сдобиха с дъщеричка, която майката избра да кръсти на любимия си – Жоржина. Емилия вече има син и дъщеря от връзката си с Коко Динев - Иван и Мира.

Джена роди момиче

Колежката Джена също роди момиченце през април. Тя и съпругът Атанас Стоев-младши, избраха нетипично име за рожбата си - Цветея. “Само три момичета в България носят това име”, обяснява певицата и признава, че до последно се колебаела как да кръсти дъщеричката си. Случайно обаче чула името от една жена и веднага харесало. Цветея има и батко – Атанас Стоев-трети. Те са наследници на ръководителя на оркестър “Канарите” Атанас Стоев.

Стойка Кръстева

стана майка на Цветелина

Първата българска олимпийска шампионка по бокс - Стойка Кръстева, даде живот на момиченце. На 12 юли тя стана майка за първи път и избра името Цветелина за рожбата си. Кръстева прекрати спортната си кариера след олимпийските игри в Токио през 2021 г. Освен златото оттам тя има два сребърни медала от световни първенства. А през тази година се окичи с най-хубавата титла – “мама”.

Цвети Пиронкова

има второ дете

“Добре дошъл, Виктор! През изминалата нощ на бял свят се появи нашето второ момченце! Чувстваме се добре, щастливи и благодарни.” Така тенис звездата Цветана Пиронкова обяви новината, че тя и съпругът Михаил Мирчев са станали родители отново. 34-годишната Пиронкова и съпругът , бивш футболист на “Локо” (Пловдив), вече имат един син Александър, който е на 4 години.

Петър Бакърджиев

има дъщеря

Спортният журналист на Би Ти Ви Петър Бакърджиев обяви в ефир, че е станал татко на момиченце. Бебето се казва Бориса, но всичко около майка таткото пазел в тайна дори от колегите си. Петър Бакърджиев има две момчета от колежката си в спортния отдел на Би Ти Ви Гергана Гунчева. Преди нея журналистът беше женен за друга своя колежка - Виктория Петрова.

Зейнеб

Маджурова

роди

близначки

В средата на септември водещата на Би Ти Ви Зейнеб Маджурова изненада всички с новината, че е станала майка на близначки. Тя вече има три момичета – Мириям, на 3 години, и малките Василиа и София. Любопитно е, че съпругът Стоян също има брат близнак.

Нора Шопова роди Вихрен

Нора Шопова, която е световен модел и водеща в БНТ1, наскоро пое в ръцете си първата си рожба. Тя и съпругът се сдобиха със син на 30 ноември и му дадоха името Вихрен. Новината бе съобщена от щастливата майка, която написа: “Любов е. Щастие е”.

Никол Станкулова

има Андреа

“Никол е родила! Браво, Николчеее!”, провикна се Гала в ефир, докато наблюдаваше приготвянето на ястията в “На кафе” от кулинарния спец Никола Симеонов. Синоптичката на Нова тв и панелистка в “На кафе” роди втората си дъщеря на 25 октомври. Името на бебето е Андреа. Тя има и кака – Теа, която се роди през 2018 г. Баща и на двете деца на Станкулова е Теодор Минев. Макар да не е минало много време от раждането, Никол вече се върна на работа и отново представя прогнозата за времето по Нова тв.

Гери Малкоданска

също има дъщеричка

И колежката на Никол Станкулова - синоптичката на Нова тв Гергана Малкоданска, роди дъщеричка. Малката Белла се появи на бял свят в първите дни на годината. Това е второ дете за Малконадска и любимия – интериорния дизайнер Александър Ковачев, след като през 2018 г. станаха родители на Лео.

Синоптичката от “Нова”

Стефани Обадяру

роди момченце

На 22 юни и водещата на прогнозата за времето Стефани Рубен Обадяру увеличи бебетата в нюзрума на Нова тв, като роди момченце. Малчуганът се казва Даниел, а негов баща е Николай Колев - футболист във “Витоша” (Бистрица).

Актрисата София Бобчева

избра две имена за дъщеря си

Носителката на “Икар” и възпитаничка на Стефан Данаилов София Бобчева тази година стана майка за първи път. Тя дари любимия си Борис с момиченце, което кръстиха Стефани-Ирини. Името e вдъхновено от гръцки език и означава “венец на мира”.

Валентина Каролева роди

внук на Владимир Каролев

166 дни след смъртта на икономиста Владимир Каролев синът му Александър и снаха му Валентина прегърнаха второто си дете. Бебето е момченце и е поело първата си глътка въздух на 6 април. Името на детето е Виктор Данаил Александър Каролев, а майката обоснова избора в социалните мрежи: “Като даваме имена на децата, като че ли им даваме и вълшебните сили. В нашия случай: Виктор - победител; Данаил - Бог е моят съдия! Малък наш сине, вярвам, че ще побеждаваш нежно във всичко, осланяйки се на Господа”. Валентина е дъщеря на покойната журналистка Весела Тотева и дори я изигра във филма “Доза щастие”.

Йоанна Драгнева роди второ

момиченце през февруари

Бившата вокалистка на Deep Zone Project Йоанна Драгнева и съпругът Мирослав Димитров прегърнаха втората си дъщеричка през февруари. Малката ЛилиАн има и кака АннМари, която е на 3 годинки.

Светлана Гущерова с бебе №3

С трети наследник Светлана Гущерова дари своя любим. През април тя обяви новината, че е родила син на бизнесмена Християн Гущеров. Първото им дете е момиче – 4-годишната Анелия-Добромира, второто е момче и е с подобно име на това на кака си - Добромир. И двете деца са кръстени на Гущеров-старши. Третото дете пък се казва Кристиан Валентин. В свое интервю наскоро Гущерова разказа, че и трите деца били в кувьози и всяко от ражданията било придружено с трудности. Въпреки това семейство Гущерови не изключва вероятността да се сдобие с още наследници.

Антония Петрова-Батинкова

с втори син

7.7.2022 г. е сред най-съдбовните дати за “Мис България 2009” Антония Петрова, тъй като на този ден тя стана майка на втори син. Тя съобщи новината в социалните мрежи и обяви, че бебето е родено по напълно естествен начин, с нормално раждане, а бебето носи името на татко си - Ивайло Батинков. Сред най-щастливите от появата на бебока бил баткото Благовест, който вече е на три години и се роди на имения ден на миската - 17 януари.

Сузанита роди на 19 години

На 15 ноември 19-годишната дъщеря на певеца Орхан Мурад – Сузанита, даде живот на момченце. Тя пусна клип от родилното в инстаграм, с което съобщи щастливата новина. Момченцето се казва Матиас, а таткото е спортистът Марк Славов, с когото Сузанита споделя личния си свят. По време на бременността имаше период, в който тя бе изтрила снимките си с бащата на детето и се твърдеше, че са разделени. Явно сега всичко е наред и двамата се радват на плода на любовта си.

Сантра има Елиза

На 1 март певицата Сантра роди дъщеричката си Елиза. Тя съобщи новината със загадъчно видео в инстаграм, върху което бе изписана датата 1.3.2022 и бе поставена иконка с мъж, жена и момиченце между тях. Певицата кри до последно какъв е полът на очакваната от нея рожба, но вестник “24 часа” обяви, че тя очаква момиченце още в края на миналата година. На 40-ия ден след раждането Сантра направи и стилно парти с участието на най-близките си жени, сред които бе моделът Александра Богданска.

Тото стана баща за втори път

Една от изненадите на тази година бе и новината, че певецът Йонислав Йотов - Тото е станал баща за втори път. Това стана ясно от красив кадър, който нежната половинка на музиканта пусна в социалните мрежи на цялото семейство с новородената рожба. Кристин Петринска е танцьорка по професия, но в последните години се е отдала на майчинството след появата на по-голямото им дете – Доменик.

Ивайла Бакалова

има втора дъщеря

На 21.12. моделката Ивайла Бакалова дари живот на втора дъщеря. Момиченцето е проплакало в една от най-добрите частни клиники в България и се казва Вяра. Неин баща е Веселин Денков - Брадата. Бакалова има и 19-годишна дъщеря – Рая, плод на любовта с бизнесмена Румен Гайтански - Вълка.

Манекенката

Куини-Алис има син

Със син се сдоби манекенката Куини-Алис Николова през октомври. Татко на бебето е приятелят Недко Петров, когото наричат Сланината, заради месарския бизнес на баща му във Варненско. Двамата избрали да кръстят бебето си Петър. Името на Куини-Алис нашумя преди няколко години покрай връзката с Благой Георгиев - Джизъса. Недко Петров пък беше гадже на фолкпевицата Преслава.

Актрисата и

модел Криста

Чернева роди

момиченце

Красивата актриса и модел Криста Чернева стана майка за първи път на 26 август. Дъщерята на актьорите София Кузева и Панчо Чернев роди момиченце от капитана на националния отбор по футбол на Унгария Адам Салай, който играе и в “Базел”. Затова и бебето - Ефимия-Анна, поело първата си глътка въздух в Базел, Швейцария, а свидетел на този красив момент бил и татко му, който стоял неотлъчно до любимата си по време на раждането.

Мис България

Вселена 2015 и

Георги Костадинов

имат син

На 3 август Радостина Тодорова, носителка на титлата “Мис България Вселена 2015”, роди първото си дете. Бебокът проплака на 3 август в столична частна клиника и носи името на баща си - Георги Костадинов, който е капитан на националния отбор по футбол. Радост и Георги Костадинов се ожениха в началото на 2022 г.

Мис България 2015

Марина Войкова

стана майка за втори път

Втора дъщеря се появи през март в семейството на носителката на титлата “Мис България 2015” Марина Войкова и бизнесмена Давид Бонев. Щастливата и изненадваща новина бе съобщена лично от майката в профила в инстаграм. По-голямата им дъщеря – Алегра, стана на 3 години на 4 декември.

Участници от “Фермата” и

“Сървайвър” имат

“риалити” бебе

Риалити звездите Сами Хосни (от “Фермата”) и Мила Савова (от “Сървайвър”) не успяха да грабнат победата в телевизионните формати, но в ръцете си вече държат най-ценния дар – бебе. Двамата имат син, който след множество активности - разходки, вливане на окситоцин, челна стойка, с цел предизвикване на разкритие, се наложило да бъде изроден с цезарово сечение на 1 ноември. Бебето носи името Тарек, което означава сериозен, дружелюбен, творчески, весел.

Двойка от “Един за друг”

с бебе навръх Коледа

Финалистите от предаването за влюбени “Един за друг” Поля и Димитър обявиха, че имат наследник. Двамата до последно криеха какво е бебето в утробата на Поля. Навръх Коледа двойката обяви в инстаграм, че има син, за когото са избрали името Никола.

Кои ще са бебетата

на 2023 година

Списъкът на звездните родители ще набъбне още и в началото на следващата година. Не са малко бременните знаменитости, които вече разкриват подробности около дългоочакваното събитие.

Джулиана Гани ще има син

от новия си мъж

След шумна раздяла с предишния си мъж явно носителката на титлата “Мис Силикон 2013” е готова за нова страница в живота си и още едно дете. Тя и мъжът до нея в момента ще имат син, който се очаква да се роди в началото на новата година. Наскоро красавицата от ливански произход направи стилно парти, на което разкри и първата буква от името на бъдещия си наследник – “к”. Тя вече има син (Давид) от предишния си мъж – фитнес инструктора Илиян Найденов. Баткото ще навърши 3 години на 31 декември.

Кака Лара става баба

Съвсем скоро в обувките на звездна баба ще влезе и най-обичаната кака – Лара Златарева. Лицето на популярното в миналото тв предаване “Милион и едно желания” с гордост обяви, че дъщеря Бернарда, която се омъжи миналата година, сега очаква първата си рожба. И даже обяви пола на очакваното внуче: “Ще е ТОЙ! Чакам те, my Little Prince!” – написа тя във фейсбук.

Иван Звездев става дядо

В редиците на младите и известни баби и дядовци влиза и топ готвачът Иван Звездев. Той обяви щастливата новина по забавен начин – като “премери” корема си с този на бременната си дъщеря Даниела, от която очаква първото си внуче. “Май някой трябва да отслабне”, написа шеговито той.

Златка Райкова обяви от

Малдивите, че чака втори син

“Очакваме рожба и всичко беше планирано и чакано. Не бъдете тъжни за нас. Скоро ще бъдем четирима.” С този пост на английски език и красива снимка с наедряло коремче плеймейтката Златка Райкова обяви, че е бременна от новия си любим Карен. Те се сгодиха преди два месеца, а преди това красавицата имаше дълга връзка с футболиста Благой Георгиев, от когото е първият син. Райкова е в средата на бременността си и наскоро обяви в социалните мрежи, че и второто дете ще бъде момче.

Христо Пъдев от “Татковци

пак ще става баща

Навръх празника на Съединението актьорът Христо Пъдев, познат на зрителите най-вече от сериала “Татковци”, и неговата годеница Цветина Петрова обявиха, че очакват още едно дете. Двамата станаха родители за първи път на момченцето Петър през миналата година. Пак тогава по Коледа актьорът предложи брак на любимата си Цветина, но все още не са направили сватба.

Мона Гочев също в очакване

на втора рожба

Още през януари Мона Гочев, звездата от “Революция Z”, ще прегърне второто си дете. Тя и съпругът – операторът Радослав Гочев са женени от 2017 година, а през януари 2019 г. се роди синът им Никола. Около четвъртия си рожден ден той ще стане батко, но засега още не е известно в публичното пространство дали семейството ще се увеличи с момиче или момче.

Джулия Бочева

също е бременна

И другата актриса в главна роля от тийнсериала на Би Ти Ви “Революция Z” е в очакване на дете. Джулия Бочева, която изигра Ани, наскоро публикува кадри с бременното си коремче, с които обяви, че е “в най-красивия период за една жена”. През 2019 г. тя се омъжи за любимия си Галин Рангелов и сега предстои да прегърнат новото попълнение в семейството.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>