Етнически лидер: Бутнаха ми къщата в Пловдив, изнесоха 1,5 кг злато и 17 000 евро (снимки, видео)

27.12.2022 11:50 Радко Паунов
Ашим Асан алармира, че са му задигнали злато и пари.
Палатът на етническия лидер на ул. "Бургас" 1.
През май имаше опити да бъде съборена къщата на Ашим Асан.
Работници събарят палата на Ашим Асан.

Пълни глупости, всичко е описано вещ по вещ и заснето е с видео, за да няма спекулации, твърди кметът на район "Централен"

След серия неуспешни опити от страна на местната власт да премахне незаконната къща на етническия лидер в Пловдив Ашим Асан, това вече е факт.

"Събарят я отгоре надолу", съобщи той пред "24 часа". Твърди, че акцията започнала на 23-и, докато бил в Германия да празнува.

"Със заповед на кмета на район "Централен" Георги Стаменов са влезли и са започнали да изнасят покъщнината ми. Всичко ми е изпочупено. Събаряли са я с климатиците и обзавеждането", казва Асан. 

4-етажният му палат е на ул. "Бургас" 1 в Аджисан махала. От 2016 г. местната власт прави опити да я премахне, последният път беше през май т.г., но тогава не успя, защото синът на Асан организира блокада.

"Влезли са в петък сутринта, разбили са блиндираната ми врата и са започнали да изнасят покъщнина. Имам камери и всичко видях. Още същата вечер взех самолет и се прибрах от Германия. Взеха ми златото, което беше около 1,5 кг и 17 000 евро. 3000 от тях бяха в джоба на сакото ми, а други 14 000 - в шкафа в хола. Няма опис, няма нищо. Изнесли са всичко", твърди Ашим Асан. Адвокатите му се заели със случая.

Етническият лидер обясни, че имало висящи дела в съда за имота му и 5-годишната давност на кметската заповед била изтекла.

"Акцията по събарянето започна преди дни. Къщата е незаконна. Заповедта за събаряне е потвърдена от Пловдивския административен съд и от ВАС", обясни пред "24 часа" кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Той припомни, че към Асан е имало покана за доброволно изпълнение, но той не го е сторил. Атакувал е в съда кметската заповед, но магистратите са отхвърлили жалбата му.

"Споровете се точиха 3-4 години. По време на пандемията прекратихме акцията, защото не беше уместно", припомни Стаменов.

Кметът увери, че цялата покъщнина е описана вещ по вещ, заснета е с видео, за да няма спекулации и закарана на склад. "Във всеки един момент, в който му е удобно, може да дойде и да си я прибере", допълни Стаменов.

Той нарече пълни глупости твърденията на Ашим Асан, че са му изнесли златото и въпросните 17 000 евра.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>