Диана Димитрова посочи името на насилника, два часа и половина на разпит в СДВР (Обзор)

20.12.2022 23:00 Ана Михова
Диана Димитрова Снимка: Фейсбук
Диана Димитрова имала хематом и на ръката след побоя. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Бившият правосъден министър Антон Станков Кадър: Нова телевизия
Диана Димитрова влезе в ролята на уроложката Зорница Огнянова

Почти месец след като обяви във фейсбук, че е била жертва на побой по време на снимки, актрисата Диана Димитрова даде обяснения в СДВР. За разпита съобщи самата тя.

Тази сутрин дадох показания в СДВР - Криминална полиция, придружена от моя адвокат г-н Антон Станков. Апелирам да подбирате източниците си на информация, анализите им на база едно интервю и да ги подлагате на съмнение. Високият морал е моята религия и аз съм човек, който държи на думата си.

Днес е голям празник - Игнажден. Внимавайте кой ще ви “полази” и бъдете честити!, написа актрисата отново във фейсбук.

Два часа и половина е продължил разпитът на Диана Димитрова в столичната полиция, която извършва проверка по случая.

“Тя посочи името на човека, както и

конкретното

място,

където е

станало,

конкретната дата

и конкретните

свидетели”,

обясни пред “24 часа” Антон Станков. Той обаче отказа да назове човека, назован от актрисата, чиято звезда изгря в сериала “Откраднат живот”.

Защитникът добави, че във властта на прокурора е да реши дали на базата на събраните факти и доказателства ще образува досъдебно производство.

Ден след като на 28 ноември Диана Димитрова обяви, че през 2017 г. е позволила на “този... човек да ме “докосне” по време на снимки и да се измъкне безнаказано”, Софийската районна прокуратура се самосезира. Проверката беше възложена на СДВР. Едва след като се съберат всички факти, ще се реши дали да има има дело и евентуално повдигане на обвинения.

Самият Антон Станков, който е бивш министър на правосъдието, а и съдия,

като юрист бил

скептичен, че ще

се стигне до

досъдебно

производство

Причините били две. Едната, че е минало много време от конкретната случка, а втората - че Диана Димитрова не си е извадила медицинско за травмите.

В телевизионно интервю седмица след като разкри за насилието, тя обясни, че била изритана по лицето с “мъжка обувка”.

“На по-късен етап ще стане ясно защо не си е извадила медицинско”, добави Антон Станков.

Пак в същото интервю актрисата обаче съобщи, че след случката била манипулирана от друг човек, който я разубедил да не ходи на лекар, защото нищо нямала да постигне. Вероятно и този човек ще бъде призоваван на разпит.

Антон Станков

придружавал

актрисата, за да

не стане самата

тя жертва на

дело

и да бъде обвинена в клевета или набеждаване.

“Призовавам всички, които се упражняват на гърба на Диана Димитрова, да спрат да го правят, защото не познават фактите”, коментира още юристът. По думите му било несериозно хора, които не знаят какво точно е станало, да изразяват позиция.

Историята на Диана Димитрова предизвика много коментари през последния месец.

За да изясни истината в следващите дни, разследващият полицай ще трябва да призове за разпит хората, посочени от актрисата като свидетели, както и човека, когото тя е назовала за свой насилник. От СДВР не уточниха кога ще стане това. Не е изключено след Коледа или в първите дни на новата година. После материалите ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>