Симона Радева: Търсех си ключовете на автомивката на Семерджиев, той ме помоли за стълба

19.12.2022 17:37 Димитър Мартинов
Симона Радева в съда

Силно казано познавам Семерджиев. Помня го от случайна среща, заяви още бившата полицайка

"Ходила съм около 5-6 пъти на автомивката, която той притежава. Тогава работех в столичното 1 РУ."

Това каза Симона Радева пред Софийския градски съд преди минути.

Ходила в автомивката да си мие колата, посочи тя. И обясни, че знае кой е служителят Зоро, който работел там. Понякога вземала карта за автомивката, защото чакала дълго време.

"Не съм била свидетел на самия инцидент. В късния следобед преди катастрофата бях там. Даже останах, пих кафе с едно момиче. Тръгнах си, вече беше тъмно", каза още Радева.

Около 23 часа стигнала до дома си в кв. "Банишора". Тогава се сетила, че ключовете й вероятно са в автомивката. Тръгнала натам, обадила се на Семерджиев. Той не вдигнал. След това се чула с мияча, била го записала като Зоро. Питала го дали ключовете й са там. Той обяснил, че ще провери. Тя вече карала натам.

На бул. "Черни връх" видяла катастрофата. Спряла, звъняла на гаджето си Мирослав Якимов. Той работел в 4 РУ, именно той отговаря за района на катастрофата. Мъжът бил там, както и много други служители. Радева обясни, че и гаджето й познава Семерджиев.

Посочи, че можела да провери катастрофата, макар по това време да е била полицай в 1 РУ. Питала колеги.

Говорила с гаджето си, обяснила му, че си забравила ключовете на автомивката. Тогава се обадила пак на Зоро. Разпознала гласа на Семерджиев. Тонът му бил спокоен. Помолил я да вземе стълба от автомивката му и да я донесе пред дома му.

Обясни, че на автомивката намерила ключовете от своя дом. Там били миячът Зоро и друго момче.

Питала за малка стълба. Оказало се, че и те търсят такава. Дали и такава, която да може да пренесе.

Питала Георги какво става. Той помолил да не го разпитва. Не видяла дали Семерджиев е бос. Не е помагала на Семерджиев и за качването на стълбата, каза тя.

И обясни, че помолила мияча Зоро да размени двете регистрационни табели на колата й. Причината - едната била изкривена.

След като си тръгнала от дома на Семерджиев, майката на Радева й се обадила. Жената била притеснена да не би Симона да е пострадала или загинала.

На следващия ден от медиите разбрах, че катастрофата, която видях, е причинена от Семерджиев, посочи още Радева. С приятеля ми говорехме за това, че съм си забравила ключовете, както и за разговор с майка ми.

Той не ми даде подробности за катастрофата, обясни още Радева. И добави, че не помни кой е качил стълбата в нейната кола. Стигнала до дома на Семерджиев, след като той казал адреса си и тя го въвела в навигацията.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>