Пак Диана, мъжете и пак Диана

16.12.2022 23:20
Явор Дачков
Владимир Карамазов
Калин Терзийски
Юлиан Вергов

20 дни след като актрисата Диана Димитрова обяви, че е претърпяла насилие от свой колега, скандалът продължава. В него се включиха и журналистът Явор Дачков, колегата ѝ Владо Карамазов, както и старата ѝ любов - писателят Калин Терзийски. А Юлиан Вергов пусна видео с рецитал на актьори, в което някои видяха задочен отговор. Преди това Димитрова насочи вниманието към Вергов. Вижте откъси от полемиката тази седмица. 

Явор Дачков: Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа и няма нищо общо със справедливостта, насилието и прочее. Това стана ясно от несвързаното ѝ интервю по Би Ти Ви, което трябваше да бъде нещо като манифест на новопръкналото се движение MeToo на родна почва. Понеже актрисата е слаба, основните опорни точки в този манифест бяха издекламирани без контекст и несръчно, което издаде и замисъла. На въпроса защо сега, жената си каза в прав текст, че е лице на кампания. (...) А за да има справедливост в конкретния случай, ще трябва да чуем и другата страна. (От фейсбук) 

Диана Димитрова: Ето, това вече е истинско въображение! Впечатлена съм!!!

Какъв Велик колос на мисълта сме имали в България, какъв конспиратор. Казвам имали, защото аз, не знаех за вашата личност.

Малко факти. “Слабата'” актриса беше единствената българка, избрана за главна женска роля след каст в няколко нормални страни за телевизията History Channel през 2015 г. Прилагам линк, за да доразвиете въображението си, въпреки че то май таван няма. (...) И един съвет - погрижете се за тялото си. Млад мъж сте, а тепърва идват празници...

(Постът бе публикуван и по-късно изтрит.) 

Владимир Карамазов: Аз знам какво се случи в този конфликт, дори в същността, и мога да кажа, че нещата изобщо не са такива, каквито тази актриса ги назовава.

Аз засега мисля, че точно като започнат всички тези разкрития, хората ще научат много неща, които това момиче в момента ги спестява. Не мога да разбера защо. Не мога да разбера защо тя отива натам. Наистина не мога. Това нещо за мен е непонятно. Защото тя в цялата тази история тя също има вина, и то немалка.

(Пред радио “Фокус”)

Диана Димитрова: Слушах интервюто на Владимир Александров (бел.ред.: това бе фамилия на артиста, преди да я смени). Не го познавам в личен план. Имаме по три реплики, разменени извън сцените, които сме заснели. През 2017 г. той не беше част от екипа на продукцията. Сигурно ми е следил телефона... или ми е светил, без аз да знам.

Чудя се дали ще му е толкова весело, когато истината лъсне. Когато, цялата истина лъсне в детайли. От интервюто останах с впечатлението, че ТОЗИ актьор, започна да пелтечи и да се задавя в думите си, след като се спомена моето име. (...)

П.С. Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба.

(Този пост вече е изтрит от страницата във фейсбук)

Калин Терзийски:

“В хотел в Габрово стигнахме до кулминацията на нашите отношения. Бях много влюбен. Но любовта ни не продължи дълго. До финала се срещахме по заведения с размяна на прегръдки и целувки, беше мъчително.”

Преди 10 г. Диана Димитрова нарисувала неговия портрет с кръв и го пратила в плик. Терзийски е посветил роман на актрисата. В “Любовта на 45-годишния мъж”, чието действие се развива през 2012-а, той описва страстта си към съвсем младата тогава студентка от НАТФИЗ. Там я нарича “аланска принцеса”.

(От интервю пред “България Днес”)

Диана Димитрова:

Писателят Калин Терзийски тръгва и той за втори път да си прави реклама в толкова болезнен момент за мен. Веднъж му простих, този път няма да има прошка.

2013 година след последната ни среща видях негова книга случайно в книжарница, отворих я и прочетох целия ни чат сopy-рaste. Да, без да ме попита, той е издал роман с много лични истории за мен и семейството ми. Няколко месеца преди това аз бях прекратила мимолетните си отношения с него не заради алкохолизма му, а защото ме излъга. Разбрах от друг човек, че е обвързан, а твърдеше, че е свободен.

(От фейсбук)

Юлиан Вергов:

От видео, споделено от Вергов във фейсбук, озаглавено “За любовта с много любов”, което събира слова, рецитирани от известни актьори:

“Представете си група хора, които не се познават. Ние няма какво да си кажем”. Вергов се включва: “Няма и да има”. “Смятай за какво става дума”, изрича Цветана Манева. Вергов пита: “Защо, бе?”. “Ще минем и през това”, допълва Дарин Ангелов. Други актьори казват:

- Каква магия е това? Това са наркомани.

- Това е навсякъде. Всеки ден.

- И тогава всичко е наред. Решаваш да предприемеш действия.

- И защо се случва всичко това, нямам абсолютно никаква представа.

- Дай да те прегърна.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>