Предприемач от Ардино с бизнес в Пловдив е водачът на БМВ-то от катастрофата с два трупа (снимки)

14.12.2022 15:24 Радко Паунов Ненко Станев
Бизнесменът Аднан Юсеинов, който от години живее в Пловдив.
Сурай Расим, шофьорът на таксито.
Таксиметровият автомобил след удара, в който загинаха шофьорът и пътникът.
БМВ-то, управлявано от Аднан Юсеинов.

- Състоянието му е тежко, твърдят от болницата

-  Загиналите - водачът на таксито е на 31 г. от с. Горна крепост, а пътникът - на 33 г. от Кърджали

Аднан Джемилов Юсеинов е шофьорът, който в понеделник вечерта блъсна с БМВ-то си такси и двама души загинаха до Пловдив. 44-годишният бизнесмен е в тежко състояние в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Юсеинов е от Ардино, но в последните години преместил бизнеса си в Пловдив и живее във втория град.

Офисът му е срещу съдебната палата.

Занимава се със строителство и шивашки дейности. Една от фирмите му е била собственик на имот, отчужден през 2014 г. за разширяването на бул. "Васил Априлов" в Пловдив.

"Има шивашки цех и в Ардино. Баща му притежаваше бившият Наркооп", обясниха пред "24 часа" от родопското градче. Друга негова фирма се занимава с онлайн търговия с облекла и аксесоари.

Все още не е изяснен напълно механизмът на катастрофата, но по първоначални данни Аднан е пътувал с БМВ-то и е предприел рисково изпреварване на таксито с кърджалийски номера. Така се стига до удара, в резултат на който немското возило навлиза в насрещното и се блъска в КИА с пловдивска регистрация. Инцидентът става на прав и новоасфалтиран участък близо до Садово.

На място загиват 31-годишният шофьор на таксиметровия автомобил Сурай Расим, както и пътникът в колата Салиф Тефик на 33 г. 

  Тефик е от кърджалийския кв. "Боровица" и от 10 години живеел със съпругата си в Австрия. Мъжът е решил да се прибере в родния си дом, за да види родителите си. Съпругата му останала в Австрия. Салиф поръчал кърджалийско такси, за да го прибере от летището до дома му.

Шофьорът на таксито също е бивш гурбетчия. Сурай Расим, който е от кърджалийското село Горна крепост, над 10 години е живял в Европа и е работил като шофьор на камион за международни превози. Според колеги на загиналия шофьор той бил изключително опитен на пътя.

"Сурай беше изключително позитивен и винаги усмихнат. Беше готов да помогне на всеки изпаднал в нужда. Голямата му страст беше футболът, а "Арда" беше любимият му отбор", твърдят негови колеги.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>