Кметът на Бургас обходи болниците в Хасковско с пострадалите от катастрофата

12.12.2022 13:52 Димчо Райков
Димитър Николов успокоява близките на пострадалите, че са в добри ръце в болниците в Хасковско.

Загиналата жена отишла на екскурзия в Гърция като коледен подарък от близките й

Кметът на Бургас обходи и трите болници в Хасково, Харманли и Свиленград, където бяха настанени пострадали от снощната катастрофа с автобус, превозващ бургаски екскурзианти навръщане от Кавала.

Около 18 ч. вчера близо до свиленградското село Младиново рейс с бургаска регистрация и 40 души в него не можа да вземе завой, преобърна се и на място почина една жена, а 19 бяха ранени.

"Искам да уверя семействата им, че близките им са в добри ръце и се прави всичко необходимо за тях. Хората са много стресирани, но най- важното е, че няма опасност за живота им. "Всички се държат изключително достойно и са благодарни за добрата грижа на лекарите", обяви от поста си във фейсбук Димитър Николов след като лично се срещна с всеки един от настанените в здравни заведения в Хасковско.

С по-сериозна травчи са 9 души и са настанени в УМБАЛ-Хасково, в Харманли са 4 жени и две деца, а в Свиленград - една жена. 10-годишното вомче, пострадало при катастрофата, е било транспортирано за допълнителни снимки и изследвания в Хасково, които показали, че няма сериозни травми и ще бъде върнато при майка си и брат си в болницата в Хасково.

Хората са все още в шок, особено водачът на автобуса, който е със српеиозни травми, но без опасност за живота. Тялото на загиналата жена вече е разпознато от роднините й и катафалка ще я прибере до родния й град. Починалата е 69-годишната Илияна Атанасова, който заминала на екскурзия в Гърция като коледен подарък от близките й.

"Ще държа връзка с управителите на болниците и при възможност, ако състоянието им позволява, или необходимост, хорат аще бъдат транспортирани до Бургас", каза кметът Николов.

И специално благодари на управителите и медицинските екипи на здравните заведения и органите на реда за бързата им реакция, както и на кмета на Младиново, който в нощта на касатрофата отворил кметството, за да нахрани и стопли екскурзиантите, докато близките им ги приберат..

В момента се провежда акция по изваждане на автолуса от дерето. Документите, багажите и телефоните наа пътниците са още в него.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>