Жители на "Кючук Париж": Адът се отвори! (снимки)

06.12.2022 16:35 Никола Михайлов
Непрестанна колона от автомобили се точи по ул. "Димитър Талев" в посока към Бетонния мост, след като бул. "Ал. Стамболийски" беше затворен. Тези млади хора са предпочели да вървят пеша, за да стигнат по-бързо, докъдето им трябва. Снимки: Авторът
Защо не помислиха за хората, преди да затворят толкова улици в нашия квартал, недоумява Румен Барбудски.
Табела указва, че бул. "Ал. Стамболийски" в посока към затвора е недостъпен.
Живот в задръствания - това ни сполетя, казват кючукпарижани.

Как да ремонтираме бул. "Александър Стамболийски", ако не го затворим, пита кметът на район "Южен" 

Кой откъдето свърне, натам завива, само и само да избегне ада по ул. "Димитър Талев" в Пловдив.

Така жители на квартал "Кючук Париж" описват тегобите, които се стовариха със страшна сила върху тях със затварянето на бул. "Александър Стамболийски" от вчера по обед. 

"Не ми се говори! Точно преди празниците, когато хората ще пазаруват и движението става още по-тежко", казва Мирослав Хаджиев. Той живее на бул. "Александър Стамболийски" и твърди, че вече може да се прибере само с летене. По думите му негови съседи, за да избегнат километричните колони, избират малки улички и попадат в лабиринт. "Като пъзел е. Влизаш и не знаеш как ще излезеш", описва Хаджиев. 

Според Анелина Пенева, която е учител в близко до Пловдив село, ако преди е ставала в 5,40, сега й се налага да се събуди поне половин час по-рано. "Невъзможно е да се добера до "Карловско шосе", за да хвана маршрутка и да пристигна за първи час в училище. А не ми се мисли кога трябва да стана, ако съм дежурна по коридор. Това изисква да съм в училището 30 минути преди началото на първия час", казва Пенева. 

Даниела Минчева твърди, че големият ад по ул. "Димитър Талев" е в сутрешните и следобедните часове.  Целият трафик от Родопската яка се стоварва на "Димитър Талев" и там, където е затворено, две коли не могат да се включат в левия завой, за да поемат към Бетонния мост.

Трасето до автогара "Родопи" също е затворено, тъй като се прави пробивът под гарата. По тази причина и там хората не могат да избягат от трафика.

"Снощи трябваше да се прибера от изложба в центъра на Пловдив. Едва стигнах до вкъщи, изминавайки разстоянието от галерия "Ромфея" до ул. "Асен Христофоров" за час", казва Минчева. 

Тази сутрин, за да стигне до работа, тръгнала пеша по маршрута на автобус №1. "Не посмях да се кача на него. Вървях успоредно с рейса и го изпреварих, тъй като беше заседнал в задръстванията", обясни Минчева. Казва, че не й се мисли как ще ходи на работа и ще се прибира в продължение на 80 дни - за толкова е затворен булевардът.

"Изразходвам гориво, чакайки почти час в тапите, за да изляза от квартала", допълва Румен Барбудски, който живее на ул. "Димитър Талев" 63. Той е професионален шофьор и не може да се начуди как е възможно така да бъде блокиран цял квартал. "Не мислиха ли тези общинари за нас, хората. Работя до стадион "Пловдив" и е невъзможно да стигна навреме в тази опашки", гневи се Барбудски.

Бедата според кючукпарижани се дължи на факта, че няколко важни трасета в квартала са затворени по едно и също време. Освен "Александър Стамболийски", не може да се минава покрай автогара "Родопи" и ул. "Даме Груев".

Според жители на квартала задръстванията се преместват и по "Коматевско шосе", тъй като мнозина се опитват да намерят изход по него.

"Сега ли беше моментът? А след Нова година, ако тръгнат да затварят и бул. "Васил Априлов" заради пробива под гарата, ще настане апокалипсис", прогнозират шофьори.

"От 30 години имаме желание да ремонтираме бул. "Александър Стамболийски". Как да стане, ако не се затвори", коментира пред "24 часа" кметът на район "Южен" Костадин Язов. Той обясни, че всички кръстовища по дължината на булеварда са отворени и шофьорите могат да ги ползват.

"Да, трудно е. Разбирам хората. Но за да стане този булевард, трябва да направим и компромис", допълни Язов. И даде пример с неудобствата, които изпитваме при ремонт вкъщи. "Тогава също е трудно, но след това ни е хубаво", посочи кметът.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>