Погребаха убития български студент в Лондон

03.12.2022 16:58 Павлина Трифонова
Майката на Габриел с момчетата от фенклума на „Арсенал“ след погребението му СНИМКИ: Авторката
Марияна получи посмъртна диплома за сина си от лондонската община „Бромли“, в която живеят.
Близки на студента поставиха 21 балона на мястото на убийството му, на колкото години беше той.
Майката подари на всички хора, които й помагат през тези тежки дни, малко ангелче с името на Габриел.

Изпратиха убития в Лондон студент с цветя от „Арсенал“

Наградиха посмъртно Габриел Стоянов за усилията му да се интегрира в британското общество

Българският студент Габриел Стоянов, който загина при нападение с нож, бе погребан с цветя от любимия си английски футболен отбор „Арсенал“. Момчета от фенклуба на тима бяха неотлъчно до неговата майка Марияна Петрова в трудните дни след неговата смърт.

Петте момчета се засичат в автобус за около 5 минути, в които възниква спор. Габриел и приятелят му слизат, а тримата нападатели продължават да се возят още две спирки, след което се връщат при тях и ги нападат.

Габриел е бил запален фен на футболния отбор „Арсенал“, но това според майка му няма връзка с неговото убийство.

“Това са случайни хора. Няма абсолютно никаква връзка. Те са абсолютно непознати. Това е все едно вие утре да се качите в автобус и да кажете на някой тийнейджър: „Свалете си краката от седалката“ и той да ви нападне с нож. Това са тези модни вълни напоследък. Вместо да се бият и да си решават проблемите с юмруци, както преди нашите момчета правеха, в момента се вадят ножове и се убиват“, обясни майката.

По време на погребението тя получи посмъртна диплома за сина си от лондонската община „Бромли“, в която живеят. Тя се нарича „Честване на успеха“ и се дава заради усилията на българския младеж да се интегрира в британското общество и да започне да следва бизнес науки.

В траурната церемония се включи и българският свещеник в Лондон Добромир Димитров, който прочете и съболезнователно писмо от името на българската държава, подписано от посланик Марин Райков.

Габриел Стоянов ще бъде кремиран в Лондон. С половината от тленните му останки ще се засади дърво до любимото му място в британската столица, а с другата половина ще бъде направен същия траурен ритуал и в родния му град Варна. Така той ще има свое място и в България, и в Лондон, на което обичащите го хора могат да си спомнят за него.

На мястото на нападението му на лондонската улица „Бромли роуд“ хора продължават да носят цветя, а семейството му постави 21 балона, на колкото години си отиде Габриел Стоянов от този свят.

Майка му подари на всички хора, които й помагат през тези тежки дни, малко ангелче с неговото име. Тя се зарече да направи всичко по силите си, за да се промени нещо в британското общество и повече да не умират невинни млади хора по този начин.

Наскоро две 16-годишни момчета бяха убити с нож в Лондон по едно и също време, а годишно във Великобритания се извършват над 40 хил. престъпления с остри предмети.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>