За 10 млн. евро пловдивчанин купи апартамента за разврат на Джефри Епстийн срещу Триумфалната арка (Обзор)

03.12.2022 07:51
Сградата, където е апартаментът в Париж. СНИМКА: Google Street View
Георги Тучев е производител на пластмасови опаковки и безалкохолни напитки

Собственикът Георги Тучев е производител на пластмасови опаковки и безалкохолни напитки

Невероятен апартамент в Париж, собственост на покойния бивш финансист и сексуален престъпник Джефри Епстийн, е продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщи Блумбърг.

Георги Тучев е не много известен пловдивски бизнесмен, който произвежда пластмасови опаковки в град Съединение и има заводи за бутилиране на минерална вода и безалкохолни напитки.

Имотът от 685 кв. м включва два апартамента, обединени и преустроени от известния дизайнер Алберто Пинто, е в една от най-бляскавите сгради на булевард “Фош” 22 с гледка към Триумфалната арка от всекидневната.

Сделката между JEP, френска компания, собственик на наследството на Епстийн, и българина е била завършена на 29 юни, сочат документи от продажбата. Proprietes Parisiennes Sotheby’s International Realty е била консултант в преговорите срещу хонорар от 420 хил. евро. Първоначално имотът бил обявен за продажба на цена от 11,9 млн. евро.

Сделката бе потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителите на наследството на Епстийн. Агенция Блумбърг припомня, че 57-годишният Тучев е български бизнесмен, основал преди 3 десетилетия семейния бизнес “Готмар”, който произвежда пластмасови опаковки за индустриите за напитки, храни и козметика. (Повече за него виж в карето.) Дъщерята на Тучев казала в скорошно интервю, че бизнесът им е имал общи продажби от над 120 млн. евро през 2020 г. Тучев обаче не е открит за коментар от Блумбърг.

Апартаментът, който се намира на втория етаж, а

таваните му са високи 5 метра,

има няколко спални, включително и една с мраморна баня, сауна и фитнес център. Епстийн е прибавил и стая за масаж при преустройството преди две десетилетия.

Според френски издания за недвижими имоти от 2021 г., когато апартаментът е предложен за продажба, той е разполагал с огромен четворен салон, голям кабинет, кухня с трапезария, още 4 стаи, зала за фитнес. В цената са включени и две студиа за обслужващия персонал с размери 20 и 37 кв. м. Годишните разходи за поддръжка на общите части са на нивото на сградата - 34  156 евро.

Според разследване на Франс инфо от 2019 г. тогава във Франция започва делото за френската следа в

аферата за изнасилвания на малолетни от Епстийн,

американският милиардер купува луксозното жилище през 2002 г., като възнамерява да прекарва старините си там и на карибския си остров. Две години по-рано той живее в същия апартамент, но под наем.

Първоначално имал намерение да купи и имота на първия етаж от 400 кв. м, но впоследствие се отказал от сделката. После този апартамент става собственост на принц, член на саудитското кралско семейство и един от най-богатите хора в Саудитска Арабия. От момента на купуването до момента на смъртта на богаташа педофил през 2019 г. за имота се грижи иконом от френско-бразилски произход, изключително доверено лице на тогавашния собственик. По-късно при разследването във Франция той разказва, че

жилището е било посещавано от много жени,

на които Епстийн плащал за секс, но не можел да каже дали те са били пълнолетни, или не. Подобно на нюйоркските си имоти американският милиардер накарал да му направят и в парижкото жилище стая за масажи, където при заключени врати бил масажиран по 3-4 пъти дневно. Повечето от жертвите му твърдят, че именно в такава зала за масаж в Ню Йорк са били изнасилвани.

Епстийн давал в парижкото си убежище разкошни приеми, един от които, през 2002 г., бил в чест на Уди Алън, като присъствали певецът Шарл Азнавур и тогавашният министър на културата Джак Ланг.

В апартамента на бул. “Фош” се организирали често и вечери, на една от които присъствали

Бил и Мелинда Гейтс, британският принц Андрю,

вторият син на кралица Елизабет II, също бил постоянен гост, като понякога дори отсядал в жилището и без приятелят му Епстийн да е там, разказал икономът. Епстийн беше арестуван по обвинения в сексуален трафик през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция. Финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американски затвор месец по-късно, а разследването за неговите действия включваше полицейско претърсване и на апартамента в Париж.

Най-големият инвеститор в Съединение, дарител в Забърдо

РАДКО ПАУНОВ

“Георги Тучев е най-големият инвеститор в община Съединение. Осигурява препитание на около 2000 души. Бизнесът му е сериозен, а продукцията - качествена и търсена.” Така кметът на Съединение Атанас Балкански описва новия собственик на огромния апартамент на Епстийн в Париж.

Балкански не е виждал предприемача от години. Тучев е собственик на фабрика за пластмасови бутилки и безалкохолни напитки с марката “Дерби”. Фирмата му “Готмар” произвежда опаковки в Съединение от 30 години.

Преди 9 г. Георги Тучев отвори и фабрика за бутилиране на изворна вода “Бачково”. Лентата преряза тогавашният премиер Бойко Борисов.

Фирмата “Нова трейд” е взела извора на концесия. В завода са инвестирани 14 млн. евро по Оперативна програма “Конкурентоспособност”.

На церемонията при откриването Борисов подчерта, че правителството е помогнало на предприемача за проекта. “Хубаво е да има такива предприятия, които дават работа на над 100 души”, изтъкна тогавашният премиер.

Георги Тучев е и дарител. През 2009 г. е изградил чешма и беседка на входа на родопското село Забърдо. Там той има внушителна вила. Казват, че преди да я построи, катастрофирал в този район. Било на свечеряване и местен му се притекъл на помощ. В отговор Тучев му се отблагодарил подобаващо.

“Повече от 10 г., откакто съм кмет, не се е мяркал в селото”, казва кметът на Забърдо Валентин Черпоков. Тучев купил и старите рибарници там. 

За мнозина бизнесменът е и загадъчна фигура. През 2006 г. майката на едно от децата му - Влада Парфенова, го обвини, че няма достъп до детето. Тази версия не издържа в съда.

Преди 6 г. по дело за убийство от 1999 г. на пловдивския митничар Георги Дребчев таен свидетел под №011 посочи Тучев като поръчител. Той описа, че бизнесменът внасял олио с македонец от албански произход, а Дребчев трябвало да им помогне да спестят ДДС.

Окончателно решение по процеса няма, тъй като от година се чака произнасяне на ВКС. Въпросният таен свидетел №011 почина.

“От 2 г. не представлявам “Готмар” и нищо не мога да кажа за тази фирма”, обясни пред “24 часа” адвокат Светлана Званчева, която бе защитник на дружеството на процеса. 

През 2016 г. се появи информация, че буен жребец, собственост на Тучев, е убил един от най-близките му в неговата база. 57-годишният Георги Шуменски се опитал да обязди животното, което се стоварило върху него и мъжът издъхнал на място.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>