Дузпи измъкнаха ЦСКА от гигантска издънка в Съединение

26.11.2022 15:26

Дузпи измъкнаха ЦСКА от гигантска издънка в Съединение. Играещият в трета дивизия местен "Гигант" стигна до изпълнение на 11-метрови, след като успя да удържи 1:1 за 120 минути с 9 човека на терена.

Димитър Евтимов отрази удара на Янко Гюзлев при седмата дузпа. След това Мено Кох вкара своята и така прати "червените" на 1/8-финал срещу "Септември" в София.

Преди пропуска на Гюзлев за "Гигант" точни при дузпите бяха Иван Скерлев, Свилен Щерев, Красимир Здравков, Костадин Христов, Аурел Мусай и Кристиян Николов. За ЦСКА пък вкараха Иван Турицов, Джонатан Линдсет, Юрген Матай, Маурисио Гарсес, Браян Морено и Марселиньо Кареасо. 

Домакините поведоха в края на първото полувреме, когато защитата на "червените" проспа атака на домакините и Георги Стайков откри. Чак в 74-ата минута ЦСКА стигна до изравняване, след като Браян Морено тръгна зад центъра и се отскубна сам срещу Цветан Тодоров. Тодоров, който кара бус, за да си изкарва пари, бе големият герой на "Гигант", като спаси невероятни положения.

Саша Илич тотално бе подценил мача, вероятно защото е вярвал на играчите си, които обаче през първата част тотално го подведоха и се отчетоха само с една греда на Назон в 5-ата мин. В титулярния състав бяха попаднали Йоан Бауренски и Александър Бучков. За Бучков това бе дебют.

На полувремето Лазар Туфегджич влезе на мястото на Бауренски. Морено смени Назон, Джонатан Линдсет - Станислав Шопов и Маурисио Гарсес - Александър Бучков.

Туфегджич издържа само 45 минути, като в края на редовното време бе сменен от Илиан Антонов, който също направи дебют за ЦСКА. Скъсалият се да пропуска Бисмарк Чарлз пък бе сменен от Росен Маринов. Чарлз удари и греда в последните минути.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>