Последни снимки на Стефан Данаилов и Крикор Азарян в изложба за Народния театър

20.11.2022 20:39
Стефан Данаилов с Аня Пенчева и Кирил Ефремов в “Актрисата” през 2019 г. Заради ролята си Мастъра е с допълнителни по-дълги кичури, добавени в косата му. Това е последната му снимка, направена в Народния театър, преди да влезе в болницата, където по-късно почина.
Стефан Данаилов с Йорданка Кузманова в последното представяне на постановката “Пигмалион”.
Божидар Марков (вляво) и Васил Василев, директор на Народния театър
Крикор Азарян, когато събира всички актьори за последните си напътствия за спектакъла “Вишнева градина”. Дълго им разяснявал своите забележки, давал съвети и ги помолил да ги запомнят, защото следващата седмица сигурно вече няма да се видят. Вероятно е предчувствал своя край, тъй като именно следващата седмица си отива от този свят. Божидар Марков пази видеозапис от този дълъг разговор, но видеото все още не е показвано никъде.
Димитър Рачков, Деян Ангелов, Руси Чанев, Захари Бахаров, Валентин Танев и Чочо Попйорданов (от ляво на дясно) в първия вариант на “Хъшове” на Сашо Морфов.
Йосиф Шамли, Владо Карамазов, Валери Йорданов, Захари Бахаров, Рени Врангова и Александра Василева (от ляво на дясно) в “С любовта шега не бива” през 2006 г.
Андрей Баташов с Искра Радева в “Да си вземеш жена от село” през 2004 г. СНИМКИ: БОЖИДАР МАРКОВ
Георги Мамалев и Велко Кънев в “Призраци в Неапол” през 2004 г. Играли спектакъла до 2006 г. Фотосът е направен в Пловдивския театър във връзка с турнето за 100-годишнината на Народния театър.

Фотографът Божидар Марков показа 45 кадъра с най-големите ни звезди

Кадри от последните представления на Стефан Данаилов, Чочо Попйорданов, Руси Чанев, Андрей Баташов са събрани в уникална изложба на един от най-известните български фотографи - Божидар Марков. С 45 много емоционални снимки авторът представя последните 20 години в Народния театър “Иван Вазов”. Експозицията “Театрална магия” е подредена в галерия “Нирвана” и може да бъде видяна до 23 ноември.

В изложбата е включен и последният кадър на Крикор Азарян, правен седмица преди да си отиде от този свят. На няколко фотоса е Аня Пенчева. Представени са и други любими имена от театралната сцена като Йорданка Кузманова, Емануела Шкодрева, Ани Пападополу, Мария Каварджикова, Биляна Петринска, Христо Мутафчиев, Георги Мамалев, Валентин Танев, Владо Карамазов и т.н. Повечето от снимките са с посвещения от актьорите и с техни автографи.

Други от Новина в снимка

“Още хубави!” - Орлин Горанов и Иван Лечев заедно в казармата и не са мръднали

Орлин Горанов си припомни времето, прекарано в казармата, като пусна снимка в социалните мрежи. На нея той е с друга музикална звезда - Иван Лечев. “Сашо, моя милост и страхотният Иван Лечев

Великденски яйца, изрисувани от деца, ще красят столичния бул. "Македония" (Галерия)

Столичният булевард "Македония" осъмна с нова украса, направена специално за Великден. Тя е изработена от деца от градините и училищата в столичния район "Красно село"

Ивет Лалова и бебето се прибраха вкъщи, вижте го (Видео)

Ивет Лалова и бебето се прибраха вкъщи. Щастливата майка сподели кратко видео в инстаграм профила си от прибирането.  Съпругът й Симоне шофира колата, а тя и малкият Тиаго се возят на задната седалка

Гледките на 4-те сезона: Ухание на пролет

"Ухание на пролет" е озаглавила красивия си кадър Мирела Тортуманова. Снимката е на поле с рапица от с. Доброглед, област Варна. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни

Кой е този легендарен актьор, направен млекар от баща си като дете? Вижте отговора на фотозагадката

Георги Калоянчев е отговорът на фотозагадката от 22 април. Въпросът беше: Кой е този легендарен актьор, направен млекар от баща си като дете? Жокерът беше: Той е второто момче от ляво надясно на

>